CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün öncülüğü ile Zonguldak Belediyesi ile Çankaya Belediyesi’nin kardeş belediyeler olması yönünde önemli adım atıldı.

 

CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan ve Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darendeli, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ü TBMM’deki makamında ziyaret etti.

 

Yeni çalışma ve projelerle ilgili kaynaklar yaratılması konusunda Köktürk’le görüş alışverişinde bulunan başkanlar, önceden planlanan program çerçevesinde hep birlikte Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı makamında ziyaret ettiler. Bülent Tanık’ın yeni Çankaya Belediye binası nedeniyle kutlayan Köktürk ve belediye başkanları, Tanık’la çok uzun süreli sohbet gerçekleştirdiler.

 

Konuya ilişkin CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün danışmanları tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Yıllar önce, Gökçebey ilçesinin imar planını çizen ve annesi Zonguldak Çelikel Lisesi mezunu olan Sayın Bülent Tanık’la, anıları tazeleyen Zonguldak heyeti, sohbet sonucunda Zonguldak için çok güzel sonuçlara vardılar.  Cumhuriyetin ilk ili olan Zonguldak ile Türkiye’nin en önemli belediyelerinden, Cumhuriyetimizin aydınlık yüzü Çankaya ilçesinin dostluk ve dayanışmasının güçlendirilmesi, yapılacak hizmetlerde katkı sağlanması amacıyla Zonguldak ve Çankaya Belediyelerinin “Kardeş Belediye” olmasını en kısa zamanda gerçekleştirme kararı aldılar. Ayrıca, “Kardeş Belediye” kararlarının belediye meclislerince onaylanmasının ardından Zonguldak’ta yaklaşık 300 bin TL tutarındaki park projesinin Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği sözünü veren Sayın Bülent Tanık, “Zonguldak Belediyesine ve Zonguldak’a her zaman katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağını, kardeş belediye kararının yaşama geçmesinden sonra Zonguldak’la ilişkilerinin daha da sıkılaşacağını”  ifade etti.  Daha sonra Sayın Bülent Tanık’a Zonguldak adına teşekkür eden Köktürk, Furat, Akdemir ve Kılıçarslan daha sonra Zonguldak’la ilgili bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler”