Termik santrallere karşı büyük mücadele veren Çatalağzı belediyesi, bu kez TMMOB Çevre Mühendisleri odası ile birlikte yeni bir panel düzenledi.

Pınar Türenç, Fikret Bila, Doğan Şentürk, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Doğan Satmış, Akut Küçükkaya, Ali Ayaroğlu veGökhan Mısırlı’ya termik santrallere karşı verilen mücadelede sağladıkları destek için ödülün de verileceği panel, 20 Eylül 2018 Perşembe günü Maden Mühendisleri Odası’nda saat 18.00’de yapılacak.

Zonguldak’taki havca kalitesizliğinin konuşulacağı panelin açış konuşmasını Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün yapacak. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu’nun da görüşlerini açıklayacağı toplantı ödül töreni ile sona erecek.

Bilindiği gibi Bülent Ecevit Üniversitesi Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kanser araştırma ünitelerine sahip olduğunu açıklamıştı. Onkoloji servisinde hasta yatak sayısının yetersizliğinin tartışıldığı Zonguldak’taki kanser hastalığının patlama sebeplerinin en başında, termik santraller ve diğer havayı kirleten sanayi gösteriliyor.