ZONGULDAK GÖÇ VERİYOR: Zonguldak emeğin başkentidir, yerin yüzlerce metre altında çalışır, alın teri döker, alnındaki kömür karası onun onurudur. Evine her akşam helal ekmek götürür hiç bir zaman harama ortak olmadı Zonguldak'lı. Zonguldak'ı cezalandırıyorlar göç alan bir kent iken göç veren bir kent haline geldi son 3 yılda 45 bin Zonguldak'lı Zonguldak'ı terketti.

 

ZONGULDAK'LI İŞSİZ: Türkiye'nin en önemli kömür yatakları burada eğer başka bir ülkede olsa burası bir sanayi kenti olur. Burada işsizlik olmaz her taraftan insanlar buraya çalışmaya gelirler Ama onlar ceplerini doldurmakla meşguller onların çoluk çocukları iş buldu Zonguldak'lı kardeşimin oğlu kızı işsiz. Türkiye duysun, önce herkesin çocuğu iş bulacak siyasetçinin değil.

 

HELAL SÜT EMMİŞTİR: Gelecek burada Filyos Vadisi'ni gene konuşacak, 3 seçimdir Filyos vadisinden bahsediyorlar ne yaptılar allah aşkına? Acaba söylersem oy alır mıyım diye? Zonguldak bu kez öyle bir tokat atacak ki Şamdan Kahire'den Moskova'dan Paris'ten duyulacak. Ben bundan yüzde 100 eminim. Neden emeğin başkentidir Zonguldak alın terinin başkentidir Zonguldak, helal süt emmişlerin başkentidir.

 

SENDİKAYA AÇIK ÇAĞRI: Türkiye Taşkömürü Kurumu vardı içini tamamen boşalttılar çalışanların sayısı çok düşük rakamlara geldi çok sayıda taşeron işçi çalışıyor buradan bütün işçi kardeşlerime ve sendika liderlerine sesleniyorum eğer siz taşeronluktan şikayet ediyorsanız sizin itibar edeceğiniz güveneceğiniz tek adres var o adres CHP'dir. O sendika başkanlarına sesleniyorum kul hakkı yiyenden senin alın terini sömürenden ne zaman hesap soracaksın? Ne zaman meydanlara çıkacak, ne zaman iş aş ekmek diyeceksin? Ben bunu istiyorum, kimse kusura bakmasın.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta düzenlediği ve yoğun katılımla gerçekleşen mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 17 Aralık soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zonguldak'ın cezalandırıldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası'na açıkça çağrıda bulundu. Türkiye'ye Zonguldak'tan seslenen Kılıçdaroğlu, "Herkes duysun biz halk için çalışacağız, cebimize değil halkımız için varız, söz veriyorum haramilerin saltanatını yıkacağız yerine halkın iktidarını kuracağız" dedi.

 

"MİTİNGDE CÜZDANI GİTMİŞ"

Ülkenin içinde bulunduğu koşulların sıradan koşullar olmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidar tarafından soyulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  Aile boyu bir soygun düzeni ile karşı karşıyayız. Geçen gün vatandaşın birisi ben gideyim şu başçalanın mitingini hangi yüzle ne konuşacak gitmiş mitinge bir bakmış sağına soluna cüzdan gitmiş fakat adamcağız korkudan hırsız var diyememiş çünkü dese dayak yiyecek Türkiye'nin geldiği duruma bakın. Hırsız var deyince onun adı akla geliyor artık sanmayın ki sadece Zonguldak'ta bütün dünyada onun adı akla geliyor. Nereye giderse gitsin ne yaparsa yapsın size sözüm var ahdım var CHP iktidarında kim kul hakkı yediyse hesabını soracağım.

 

"AKP'YE OY VERENLERİ AYIRIYORUM"

Ben devleti soyan o adamları eleştiriyorum ama sakın ola ki onlara oy veren yurttaşlarım alınmasın, onları ondan ayırıyorum, onlar çaldılar ama onlar asla çalmadılar. Onlar demokrasinin gereği olarak gidip sandıkta oylarını kullandılar, onlara söz verildi çünkü dediler ki 'bana oy verin yolsuzluğu önleyeceğim' vatandaş gidip oyunu verdi, 'bana oy verin yoksulluğu önleyeceğim' dedi vatandaş gidip oy verdi, 'özgür Türkiye'yi kuracağım, yasakları engelleyeceğim& dedi vatandaş gidip oyunu kullandı.

 

17 ARALIK OPERASYONU

17 Aralık şebi aruz Mevlana'nın hakka yürüdüğü akşam ve o gün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. 4 Bakanın çocuklarının evlerine polis baskın düzenledi. Ortaya bir gerçek çıktı bir hükümetin bir devletin nasıl soyduğu gerçeği ortaya çıktı. Şimdi AKP'ye oy verenlere sesleniyorum, Zonguldak'ın vicdanına sesleniyorum önümüzde 30 Mart seçimleri var hep birlikte sandığa gideceğiz. bir bayram havası içerisinde gitmeliyiz barış havası içerisinde kol kola kardeş kardeşe gitmeliyiz çok biz haklıyız, çünkü biz Türkiye'yi seviyoruz.  Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma seslenmek istiyorum ben demokrasiye inanmış bir insanım özgürlüğe inanmış bir insanım elbette biz de eleştirilebiliriz her eleştiriye kulak kabartan bir insanız olur ki bir vatandaşımız derki, 'şurada hata yaptın yanlışın var' onun sözünü lafını dinleriz.

 

BERKİN ÖLÜMÜ

15 yaşında Berkin'i yolcu ettik, hayata direnemedi, ailesini ziyaret ettim başsağlığı diledim. Esma için ağlıyorsan 15 yaşındaki Berkin için ağla o da bizim çocuğumuz. Berkin için ağladı mı? Allah rahmet eylesin dedi mi? Ailesine başsağlığı diledi mi? Ben nasıl buna adamsın diyeyim Allah aşkına nasıl diyeyim. Kim ölürse ölsün herkesin arkasından rahmet okuruz, bizim Türkiye'nin müslümanlığın geleneğidir bu.  Ankara'dan ayrılırken evvelki gün ayrılırken provakasyonlara dikkat edin bu zat ülkeyi bölmekle adeta kendisini sorumlu tutmuş durumda halkı bölüyor, halkı uyardım provakasyonlara girmeyin Berkin cenazesinden sonra gencecik bir çocuğumuz öldürüldü öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor o da bir aile çocuğu, yazık günah değil mi? İktidardan gidecek o da biliyor gideceğini provakasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor, hitlerin yöntemi gibi. Bütün yurttaşlarımızın dikkat etmesini isterim. Beyoğlu'nda seçim büromuz yağmalandı yağmalasınlar sakın elinizi kaldırmayın Abbas yolcu çünkü gidecek, Türkiye bu yükü taşıyamaz.

 

"ZONGULDAK CEZALANDIRILIYOR"

Adı şaibeye çıkmış bir insan Türkiye Cumhuriyeti'ni başbakanlık koltuğunda oturamaz, adı başçalana çıkmış birisi o koltukta oturamaz o koltuk temiz insanların koltuğudur. Zonguldak emeğin başkentidir, Zonguldaklı yüzlerce metre yerin altında çalışır, alın teri döker, alnındaki kömür karası onun onurudur. Evine her akşam helal ekmek götürür hiç bir zaman harama ortak olmadı Zonguldak'lı. Zonguldak'ı cezalandırıyorlar göç alan bir kent iken göç veren bir kent haline geldi son 3 yılda 45 bin Zonguldak'lı Zonguldak'ı terketti. Ne diyordu, 'Büyük Türkiye, Büyük Düşünün' diyordu ne anlama geliyor yani büyük götürün. Biz senin zaten büyük götürdüğünü çok iyi biliyoruz. Zonguldak'lı bunu unutmasın, işsizlik var mı, zaten işsizlik olmazsa neden göç versin ki Zonguldak'lı, iş bulamıyor.

 

"ZONGULDAKLININ OĞLU VE KIZI İŞSİZ"

Bakınız Türkiye'nin en önemli kömür yatakları burada eğer başka bir ülkede olsa burası bir sanayi kenti olur. Burada işsizlik olmaz her taraftan insanlar buraya çalışmaya gelirler. Ama onlar ceplerini doldurmakla meşguller onların çoluk çocukları iş buldu Zonguldak'lı kardeşimin oğlu kızı işsiz benim sözüm Zonguldak'ta söylüyorum Türkiye duysun, önce herkesin çocuğu iş bulacak siyasetçinin değil. Önce vatandaşın cebi para görecek siyasetçinin değil. Eğer bir ülkede siyasetçi siyaset yaparken zenginleşiyorsa bilin ki halk fakirleşiyor demektir parayı götürüyor ne diyordur, ben yürütme organının başıyım diyordu, ben zaten senin yürütme organının başı olduğunu biliyorum 72 milyon insan biliyor.

 

3 SEÇİMDİR FİLYOS VADİSİ

Gelecek burada Filyos Vadisi'ni gene konuşacak, 3 seçimdir Filyos vadisinden bahsediyorlar ne yaptılar allah aşkına? Acaba söylersem oy alır mıyım diye? Zonguldak bu kez öyle bir tokat atacak ki Şamdan Kahire'den Moskova'dan Paris'ten duyulacak. Ben bundan yüzde 100 eminim. Neden emeğin başkentidir Zonguldak alın terinin başkentidir Zonguldak, helal süt emmişlerin başkentidir. Zonguldak namuslu insanların yaşadığı kenttir Zonguldak. Zonguldak Bülent Ecevit'in gözbebeğidir. Rahmetli Ecevit, 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen' derdi. Aynı şeyi söylüyoruz ne ezen olsun ne ezilen olsun insanca hakça bir düzen olsun. Barış, sevgi, kardeşlik, huzur olsun en büyük arzumuz bu.

 

"ANNELERE SESLENİYORUM"

Hiç bir çocuk yatağa aç girmesin en büyük arzumuz budur bu ülkede hiç kimse giyimi ve kuşamı dolayısıyla başka bir gözle bakılır halde olmasın buradan bütün annelere sesleniyorum Türkiye'deki annelere sesleniyorum daha düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu yok başı açık kapalı buradan sesleniyorum ister başı açık ister başı kapalı olsun bütün annelerin ellerinden öpüyorum hepsinin benim başımın üzerinde yeri var. Ayrılığa gayrılığa yer yok beraber olacağız.

 

SENDİKAYA SERT ÇAĞRI

Türkiye Taşkömürü Kurumu vardı içini tamamen boşalttılar çalışanların sayısı çok düşük rakamlara geldi çok sayıda taşeron işçi çalışıyor buradan bütün işçi kardeşlerime ve sendika liderlerine sesleniyorum eğer siz taşeronluktan şikayet ediyorsanız sizin itibar edeceğiniz güveneceğiniz tek adres var o adres Cumhuriyet Halk Partisidir. O Adres emeğin alın terinin yanında duran partidir. O sendika başkanlarına sesleniyorum kul hakkı yiyenden senin alın terini sömürenden ne zaman hesap soracaksın ne zaman meydanlara çıkacaksın sen? Ne zaman iş aş ekmek diyeceksin? Ben bunu istiyorum, kimse kusura bakmasın.

 

SES KAYITLARI

Bakınız buradan ses kayıtlarını izlediniz herhalde. Sabahın 8'i 2 gece telefon ediyor, 'oğlum şu bakanların evlerinde polis arama yapıyor, evde ne var ne yok?' diyor. Bilal oğlan yeni uyanmış, 'babacım bir daha tekrar eder misin?' diyor tekrar ediyor, 'şu bakanların çocuklarının evlerinde rüşvet yolsuzluk soruşturması yapılıyor' deniliyor. Onun üzerine sen diyor paraları süratle sıfırla ama biliyor tek başına sıfırlamaz Bilal oğlan. 'Sümeyye'yi göndereceğim sana, abini göndereceğim diyor enişteni çağır amcanı çağır paraları sıfırlayın' şimdi ben Zonguldak'ın vicdanına sesleniyorum Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum dünyanın hangi ülkesinde bir başkanın operasyonun yapıldığı gün oğluna telefon edip oğlum evdeki paraları sıfırlayın der.

 

HELALE Mİ OY HARAMA MI OY

Neden söylüyorum bunu eğer o para helal ise götürür paraya yatırırsın ne var yani o paranın haram para olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Şimdi helale mi ortak olacaksınız harama mı ortak olacaksınız? Helale olacaksanız ayın 30'u geliyor sandığa gideceğiz kol kola omuz omuza birleşe birleşe sandığa gideceğiz. Diyeceğiz ki biz helale ortak olmak istiyoruz, biz demokrasiyi seviyoruz insanımızı çocuklarımızı Türkiye'yi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz ve temiz siyaseti seviyoruz. O zaman mührümüzü alacağız altı okun böğrüne insan gibi adam gibi yapıştıracağız. Ertesi gün bitmesi saat 10.58 yine telefon ediyor dördüncü telefon oğlum diyor paraları sıfırladınız mı babacım bir miktar kaldı ne kadar kaldı oğlum 30 milyon avro kaldı. Şimdi adalet ve kalkınma partisine oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum dünyanın hangi ülkesinde başbakanın oğlunun evinde paralar dağıtıldıktan sonra ertesi gün paralar kalır eğer böyle birşey olmaması gerekir diyorsanız o da öyle diyor ya başçalan.

 

MİT RAPOR VERDİ

18 Nisan 2013 Milli İstihbarat Teşkilatı bu zata 3 sayfalık rapor veriyor. O raporun sonuç bölümünde diyor ki Rıza Zarraf bazı bakanlarla yakın ilişkisi var eğer bunlar açığa çıkarsa hükümet zor durumda kalır. 5 ay önceki Aralık ayı nerde Nisan nerde? Bu kişi için bir şey yapıldı mı ? Bakanları çağırıp, 'MİT'in raporu var rüşvet alıyormuşsunuz?' dedi mi? Neden demedi? Kendisi de götürüyor da onun için balık baştan kokar. Sen yersen bakan diyor 'bende yerim', genel müdür 'bende yerim' diyor. Genel Müdür ne yaptı dünya tarihinde bir ilk bir bankanın genel müdürü ayakkabı kutularında istiflemiş paraları neden helal para değil haram para. Sen bankanın genel müdürüsün helalse gider bankaya yatırırsın ama haram para şimdi o para hırsızlar serbest bırakıldı aranızda geziyorlar ceplerinize dikkat edin gözü doymaz bunların. Kendisine bir çağrı yaptım gözün kaç liraya doyacak kampanya açacağım kaç lira istiyorsan sana o parayı vereceğiz bu milletin yakasından düş artık.

 

"28 DEFA 52 MİLYON DOLAR GÖTÜRMÜŞ"

Size dört bakan ile ilgili fezlekedeki rakamları vereceğim. TBMM'ye gelmiş fezlekeler, eski ekonomi bakanı zafer çağlayan 28 defa da 52 milyon dolar götürmüş, ben söylemiyorum Türkiye Büyük Millet Meclisindeki fezlekede var bu, zaten haram bu. Haram olsun demenize gerek yok zaten haram. Ayrıca 700 bin TL'lik eski parayla 700 milyarlık da Rıza Zarraf'tan kol saati aldı ben şimdi Adalet ve Kalkınma Partisine oY verenlere sesleniyorum hanginizin kolunda 700 milyarlık saat var. 700 Milyarlık saati o başbakanlık koltuğunda oturmasaydı ya da Ekonomi Bakanı koltuğunda oturmasaydı Rıza Zarraf ona verir miydi? Ne diyor, 'rüşveti önceden vereceksin' diyor. Çok ağır bir ifade var burada kullanılamaz, rüşveti önceden aldı sonra onun uçağı ile aile boyu umreye gittiler haram para ile umreye gidilir mi?

 

"BAKAN OĞULLARINA MI VATAN EVLATLARINA MI OY VERECEKSİNİZ?"

Muammer Güler, İçişleri Bakanı o dönemin, bu da 10 defa da 10 milyon dolar götürmüş. Hani telefon ediyor ya dinlediniz, 'oğlum kaç para var', o da '1 trilyon civarında babacım' diyor. Türkiye'ye sesleniyorum 1 trilyon nakit para var hanginizin evinde bir trilyon nakit para var. Sandığa gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız elinizi vicdanınıza koyacaksınız helalden yana mı haramdan yana mı oy kullanacaksınız. Bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz?

 

YOLSUZLUĞUN BOYUTU 85 MİLYAR AVRO

Egemen Bağış, Avrupa Birliğinden sorumlu sözde. Bu 3 seferde 1.5 milyon götürmüş. 1.5 milyon dolar neden bu kadar dedik baktık fezlekeye, bu çikolata kutusunda götürüyorlarmış, her seferinde beşyüz, bin sıkışıyor oraya. Çalınan miktar yolsuzluğun boyutu 85 milyar avro yani Türk parasıyla 247 milyar. Bu parayla ne yapılır acaba? 2 milyon 831 bin işsimizi var 8 yıl asgari ücretten bunlara para ödenirdi, 300 bin atama bekleyen öğretmen var bunu atarsın bunlara 30 yıl süreyle para verirsin hiçbirşey olmaz. Her emekliye 25 bin lira ikramiye ödenebilirdi. 6 GAP, 30 Marmaray yapılırdı, 5 bin 363 adet F16 savaş uçağı satın alınabilirdi, götürdükleri para bu. Niye telaşlanıyorlar? Savcıyı, hakimi, polisi, emniyet müdürünü değiştirdiler. Kendi uçağını gönderip bir vali getirdi oraya. Niye değiştiriyorlar? Siirt'te konuşmuş bu zat, 'ben çalmadım' demiş, ya yüzüne güzüne dursun oğlunda 1 milyar dolar var daha sen boşuna ben başçalan diyorum çaldığını biliyorum çırptığını biliyorum kul hakkı yediğini biliyorum ben çok iyi biliyorum. 150 bin emekli var Zonguldak'ta emeklilere sesleniyorum biz bütün seçim meydanlarında intibaktan bahsettik kim ne kadar pirim ödemişse hakkını alacağından bahsettim sahte bir intibak yasası çıkardılar size sözüm CHP iktidarında gerçek anlamda intibak yasasını biz çıkaracağız neden çünkü biz CHP'yiz çünkü biz halkın partisiyiz.

 

BAYRAKTA AYAĞA KALKMADILAR

Edirne'de Kırkpınar güreşlerinde çok büyük bir Türk bayrağı stadyumda gezdirilir Türk bayrağı nereye geliyorsa oradaki insanlar ayağa kalkarlar saygı gösterirler. Bizim geleneğimizde bir bayrak iki cenaze geldiğinde ayağa kalkarız, biri dinimiz gereği diğeri de ulusumuz için önemlidir. Bayrak şeref tribünün önüne geldi ben dahil bütün halk ayağa kalktı 4 AKP'li bakan ayağa kalkmadı, şimdi bayrağını seven tüm yurttaşlarıma sesleniyorum bunu defalarca dile getirdiğim halde bu başçalan o bakanlara, 'ya arkadaş Türk bayrağı geçerken siz nasıl ayağa kalkmazsınız?' diye asla sormadı. Sizden isteğim sandıkta bunun hesabını sorun.

 

"SOSYAL HİZMETLERİ CHP'Lİ BELEDİYELER VERİYOR"

Diyarlar ki CHP ne yapacak bakınız ben size söyleyeyim Türkiye'yi ilk metroyu getiren parti CHP'dir. Ankara metrosuna ilk kazmayı vuran parti CHP'dir biz metro getirelim dedik onlar ne metrosu diyorlardı. İlk kentsel dönüşümünü halkın çıkarları için yapan parti CHP'dir. Kentsel dönüşümü nasıl yaptık gece kondular davul zurnalar ile yıktılar aynı yerde apartmanlarında oturdular.  İlk kez tanzim satış mağazalarını kuran parti biziz ilk kez halk ekmek fabrikalarını İstanbul, Ankara'daki biz kurduk, ilk kez ilköğretimdeki çocuklara sütü dağıtan CHP'li belediyelerdir bunu da biz yaptık. gidin CHP'li belediyelere çocuklara diş sağlığını ücretsiz veren bizim belediyelerimizdir. Sağlık hizmetlerini bedava veren bizim belediyelerimizdir.

 

"HER YURTTAŞA EŞİT DAVRANACAĞIM"

Benim bir ahdım daha var işsizlik. Bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur anne baba bekler ne zaman çocuğum iş güç sahibi olacak diye. Halkın çocukları iş sahibi olacak, vatandaşın çocukları iş sahibi olacak buradan şunu da söyleyeyim bana oy versin vermesin her yurttaşıma eşit davranacağım benim yandaş yok benim için vatandaş var. Bütün CHP'li belediye başkanlarına söylüyorum Zonguldak belediye başkanına da söylüyorum seçildiğiniz gün size oy versin vermesin bütün Zonguldak'a hizmet edeceksiniz herkese hizmet edeceksiniz ayrılık asla yapmayacaksınız bu bizim hedefimizdir ve görevimizdir böyle yapmak zorundayız. Başçalan yapar düne kadar Silivri'de insanlar yatıyor da gazeteciler yazarlar vardı avukatlar vardı bir sürü insan vardı hepsi masum insanlar ben itiraz ettiğim zaman sende Ergenekoncusun diyordu şimdi kalktı avukatım diyor, daha düne kadar beni Ergenekoncu olarak suçluyordun neden bunu yapıyor, çünkü yalan söylüyor.

 

DESTEKLEME PRİMİ KALKACAK

Esnaf kardeşim duysun zor durumda olduğunu biliyorum esnaf asla devlete yük olmaz çalışır sabahın köründe dükkanını açar vatandaşa güler yüzlü hizmet eder devlete asla yük olmaz para kazanırsa gider vergisini primini öder yeri gelir emekli olur bakar ki bu emekli aylığı ile geçinemez ticaretini devam ettirir yüzde 15 destek pirim kesilir. CHP iktidarında senin aylığından kesilen yüzde 15'i kaldıracağım, söz benim sözüm. Siyaset vatandaşa halka adanmışlıktır siyaset cebi doldurma sanatı değil halka hizmet etme sanadır.

 

HABERAL'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkan adayları ve Milletvekilleri ile sahneye çıktı ve partilileri selamladı. Kılıçdaroğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'dan da övgü dolu sözlerle bahsederek, "Kendisi için burada da miting yapmıştık, biz onunla gurur duyuyoruz onu seviyoruz sadece biz değil bütün dünya onu seviyor. İki milletvekilimizle gurur duyuyoruz daha fazla milletvekili çünkü iktidara yürümemizin tek yolu o daha fazla çalışacağız parlamentodaki sayımızı arttıracağız, Türkiye'nin huzuru için ihtiyaç var. Belediye başkanlarımıza güveniyoruz onlara inanıyoruz onları size teslim ediyorum"