Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Zonguldak’ta destek arayışlarını sürdüren MHP’de İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ın sorunlarına da dikkat çekti.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine destek turları kapsamında Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Okan Doğramacı, Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner, Kadın Kolları ve partililerinden oluşan heyeti, KGD Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

 

“YAPILAMAMASI BİR AYIPTIR”

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, ziyarette yaptığı konuşmada, destek turlarına devam ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı adayımızın kazanabilmesi için çalışmalarımızı yürütürken, Zonguldak’ımızın sorunlarından da geriye kalmıyoruz. Zonguldak’ta temel sorunların devam ettiğini görüyoruz. Zonguldak’ta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 3 milletvekili olmasına rağmen sorunlarla ilgilenen ciddi bir vekil anlayışını da göremiyoruz. Bu bakımdan Zonguldak’ı sahipsiz olarak görüyoruz. 6 metrelik bir Ankara Köprüsü’nün bile yapılamaması bir ayıptır. Zonguldak’ta işsizlik ülkede en ön sıraları almaya başladı. Zonguldak halen göç veren bir şehir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YARIŞ GÜZEL GEÇER UMUDU

KGD Başkanı Osman Sav ise, ziyarette, Zonguldak için önem taşıyan Mithatpaşa Tüneli Projesi’nin aksaklıklarını dile getirerek, MHP’lilerden destek istedi. Sav, bütün sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini belirterek, “Bizim istediğimiz, Türkiye’nin en iyi şekilde yönetilmesidir. Zonguldak’ın iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Her gelene biz şunu söylüyoruz: Düzgün bir seçim olsun, kalpler kırılmasın. Türkiye’nin her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. ‘Cumhurbaşkanlığı’ dediğimizde başbakanlığın ötesinde ayrı bir makam... Umut ediyoruz ki; bu seçim yarışı güzel geçer. Bunun dışında Zonguldak’taki sorunların çok dillendirilmesi lazım. Son günlerde Mithatpaşa Tüneli’nin çalışmalarından bahsediyoruz. Platformumuzun öncülüğünde başlayan bir projeydi. Belli bir aşamaya geldi, bir yerde tıkandı. Bunlar bize acı veriyor.

 

TEŞVİK EDEREK YAPILMASI LAZIM

Ereğli yolu 1974 yılında başlamış, aradan yaşım kadar zaman geçti, yapılamadı. Ankara yolu öyle, duble yol değil, bunların dillendirilmesi lazım. Ama bunları dillendirirken kırmadan, gücendirmeden, teşvik ederek yapılması gerekiyor. Zonguldak, özellikle ulaşım anlamında geride kaldı. Bunları hatırlatmak lazım gibi geliyor bana. O yüzden bu konuda desteğinizi bekliyoruz. Ayrıca diğer siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

MİTHATPAŞA TÜNELİ

Ayan, ellerinden gelenin fazlasını yapmak için hazır olduklarını belirterek, “Mithatpaşa Tüneli’nin yüklenici firmasına ödenek verilmediğinden dolayı yapılmadığını biliyoruz. Üzülmez ve Sapça Tüneli’nin arasında sadece betonlamanın kaldığını, MithatpaşaTüneli’nin ise ödeneksizlikten kaldığını duyuyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi için Zonguldak bir şehir gibi görünmediği için yolların ve tünellerin yapılmayışından bir samimiyetsizlik ortaya çıkıyor. Bizler elimizden geldiğinin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.