CHP Zonguldak Milletvekili ve 26. dönem Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu seçim çalışmalarına Çaycuma İlçesine bağlı Kadıoğlu, Kalafatlı, Taşçılı ve Dereli Köylerini ziyaret ederek devam etti.

Turpcu`ya Taşçılı ve Dereli Köylerini ziyaretlerinde CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Harun Akın da eşlik etti. Yaptığı köy ziyaretlerinde vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Turpcu, Zonguldak'ın başta ekonomi olmak üzere bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, istihdam alanlarının daralmasının göç sorununu da beraberinde getirdiğini söyledi.

13 yıldır iktidarın Zonguldak için hiç bir şey yapmadığını soyleyen bu nedenle bu 13 yılın Zonguldak için kayıp olduğunu ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu şunları ifade etti: "Zonguldak 13 yıldır küçülüyor. Çünkü Zonguldak göç veriyor. TTK tarihinin en az sayıda işçisiyle en düşük üretimini yapar hale geldi,  buna rağmen her fırsatta bir bahane yaratıp üretimi durduruyorlar. CHP iktidarinda istihdam yaratan projeleri hızla hayata geçirerek, işsizlik ve göç sorununu çözecegiz. şehirlerinden göç eden insanlarımız hep aynı şeyi söylemektedir: ”para kazansak topraklarımızdan ayrılmazdık ” Bu sese kulak vermek zorundayız. Zonguldak ilimizin daha fazla küçülmesine izin vermeyecegiz. Bu sorunun nedeni AKP'nin uyguladığı yanlış ekonomi programıdır. Türkiye’de işsizlik artarken, üretimi ve üreteni temel alması gereken anlayış yok sayılıyor. Bu ekonomik program dar gelirliyi koruyan bir program değildir. Bu program temelde "altta kalanın canı çıksın" mantığından başka birşey değildir. CHP iktidarında istihdam odaklı bir kalkınma hamlesi gerçekleştireceğiz. Yapacağımız yatırımlarla ve hayata geçireceğimiz projelerle CHP iktidarında Zonguldak  büyüyecek, gelişecek, işsizimiz iş bulacak, göç duracaktır. Bunun sözünü veriyor, sizlerden destek istiyoruz. CHP refahı tabana yayacak ve sosyal adaleti tesis edecektir. Yani önce üreteceğiz, sonra hakça bölüşeceğiz.

AKP döneminde izlenen dış politika anlayışını da eleştiren Turpcu, şu görüşlere yer verdi: Hükümetin dış politikadaki başarısız hamleleri Türkiye’yi bölgede etkisizleştirmiş, ülkemizi, bölgede yaşanan krizi yöneten değil, krizin unsurlarından biri haline sokmuştur. şu an Ortadoğu’daki tüm komşularıyla sorunlu bir Türkiye portresi hâkimdir. AKP`nin Ortadoğu politikasi sonucu elimize geçen; milyonlarca Suriyeli mülteci ve bunların milyar dolarları bulan büyük ekonomik maliyeti ve ülkemiz topraklarına yönelen güvenlik tehdididir.  Her gün daha karmaşık ve tehlikeli bir hal alan, ülkemize yönelen bu durumla ilgili olarak izlenen yanlış politikanın acilen değiştirilmesi gerektiğini ve bununla ilgili adımların süratle atılması gerektiğini defalarca söyledik, gelinen durumda Türkiye bunun faturasını çok ağır şekilde ödemeye devam etmektedir. Dış politika barış üzerine ve ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. CHP iktidarinda ‘Türkiye’nin mevcut dış politika anlayışını 180 derece değiştireceğiz.’ `Yurtta sulh, cihanda sulh` ilkesi başlıca yol haritamız olacaktır. Türkiye’nin ve Zonguldak’ın CHP’ye ihtiyacı var. Türkiye'yi ve Cumhuriyet Kenti Zonguldak’ı yeniden ayağa kaldırmak yolunda CHP’yi İktidara taşımak için sizlerden destek istiyoruz.