Genel Maden İşçileri Sendikası’nın  (GMİS) Zonguldak’ta AKP ve CHP’nin Merkez ilçe başkanlıklarını ziyaret ettiği şu açıklama ile bildirildi:

 

AKP ZİYARET

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek göreve seçilmelerinden dolayı Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’a tebriklerini iletti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal’ın katıldığı ziyarette Genel Başkan Demirci, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte hep birlikte Zonguldak’a, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na karşı görevlerimizi sürdüreceğiz. Yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Allah yardımcınız olsun” dedi.

 AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Son dönemde maden kazalarımız oldu. Tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bundan sonra Allah sizlere, bizlere kaza göstermesin, çalışmalarımız güvenli ve emniyetli şekilde devam etsin.

7 sülalesi madenci olan bir ailenin çocuğu olarak ayrıyetten ziyaretinizden memnuniyet duydum.

Bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içersinde her zaman madencinin yanında ve madenciyle birlikte hareket etmek bizim de şiarımız. Çünkü bu toprakların, bu memleketin varoluş sebebi maden ve madencilerimiz. Zonguldakımızın en temel faktörü… İnsanları bir arada tutan, insanları ısıtan ve bu sıcaklıkla bir aile oluşturan bir sebep. Bu sebepten ötürüdür ki her zaman kolkola, omuz omuza yürüyeceğiz” dedi.

 

CHP ZİYARETİ

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek göreve seçilmelerinden dolayı Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’a tebriklerini iletti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal’ın katıldığı ziyarette Genel Başkan Demirci, “Yeni görevinizden dolayı sizleri kutluyoruz. Allah yardımcınız olsun, Allah utandırmasın. Zonguldak’a, ülkemize ve TTK’mıza hayırlar getirsin” dedi.

CHP Merkez  İlçe Başkanı Fikret Zaman ziyaretten şeref duyduklarını belirterek; “Sizin de zor bir mücadeleniz var. Yıllarca Sayın Başkanla birlikte çalıştık. Görüşlerimiz her zaman aynıydı.

Bugüne kadar mücadelemiz Zonguldak için, ülkemiz içindir. Başta Zonguldak’ı ve ülkemizi düşünerek mücadele veriyoruz.

Başta Zonguldak’ın TTK ile ilgili geldiği durumu hep beraber tartışıyoruz, görüyoruz. Bu konuda CHP olarak Genel Maden İş Sendikası’nın her zaman yanındayız ve yanında olacağız. Mücadeleyi birlikte vereceğiz” dedi.