Bağımsız  Zonguldak milletvekili adayı Ali Uzun, bu kez Kilimli’de esnafları ziyaret ederek seçimlerde oy istedi.

Kilimli Beldesinde esnaf ziyareti sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Ali Uzun zaman zaman yürümekte güçlük çekti. Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Eski Genel Müdürü Hayrettin Soydaş Ali Uzun’a eşlik ederek seçim çalışmalarına katılıp destek verdi.  

 

“ZONGULDAK’IN VELİNİMETİSİNİZ”

 

Gezi esnasında yine bir vatandaşın, “Siz gerçekten Zonguldak için bir veli nimetsiniz. Zonguldak sizin kıymetinizi biliyor, bizde sizi gıyaben hep anlatıyoruz. Size yürekten başarılar diliyorum. Emirlerinizi de bekliyorum” demesi Ali Uzun’u duygulandırdı.

Bir market esnafı ziyarete gelen Ali Uzun’a helva ikram ederek, Ali ağabey 12 Haziran’da tüm Zonguldak düğün alayı kuracak, hiç endişe etme diyerek Uzun’a moral verdi. Bir çiçekçi esnafının ise Ali Uzun’a çiçek vererek sen bizim nadide çiçeğimizsin diyerek başarılar dilemesi dikkat çekti.

 

“URFANIN FAKIBABASI VARSA, ZONGULDAK’IN ALİ BABASI VAR”

Günün beklide en anlamlı mesajını yine Kilimli’li bir esnaf verdi. Uzun’un boynuna sarılarak, “güneydoğuda seçiyorlar da biz mi seçemeyeceğiz, Urfa’nın FAKIBABASI varsa, bizim de ALİ BABAMIZ var, 12 Haziranda Türkiye bunu öğrenecek” demesi herkesi kahkahaya boğdu.

 

“HEM İKTİDAR HEM MUHALEFET İKİ MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM”

 Kilimli’de bulunan Kanal 67 Televizyonunu da ziyaret eden Ali Uzun Demir Medya Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demir’le bir süre sohbet etti. Gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirerek Ali Uzun şöyle konuştu:

 

“Bugün Kilimlideyiz sizinde gördüğünüz gibi ilgi fazlasıyla bizi memnun etti. 12 Haziran akşamı Zonguldak halkı bir ilki gerçekleştirerek bizi meclise gönderecektir. Türkiye’ye bir mesaj verecektir. Seçimlerin bir hoşgörü içinde geçmesi temennimizdir. Bize destek veren, yanımızda olan tüm Zonguldaklı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bir bağımsız milletvekilinin Zonguldak'ta neler yapabileceğini, bunu kamuoyuna anlatmak lazım. Şimdi seçilecek milletvekillerinden bir kısmı muhalefette kalacak. Bağımsız milletvekili muhalefet milletvekillerinden daha icracı olacaktır. Ayrıca ben kendi ilişkilerim ile yeni hükümet kim olursa olsun, ciddi katkı sağlayacağım Zonguldak’a. Bağımsızda olsam Zonguldak’a çok daha fazla hizmet edeceğime inanıyorum. Zonguldak ve ülkem adına hangi iktidar olursa olsun, o iktidar da Zonguldak'la ilgili alınmış karar varsa destekleyeceğim, eğer olumsuz bir şey varsa onu da muhalefetle beraber onun da yanında yer alacağım. Devam eden ya da vaat edilen projelerin hayata geçmesi için takipçi ve itici güç olacağım. İnsan çalışkan ve azimli olduktan sonra gerisi kolaydır. Çalışkan ve güvenilir bir bağımsız milletvekili iki milletvekili yerine geçecektir.

Gezdiğim, dolaştığım yerlerde baba dostlarımı dolaşıyorum, arkadaşlarımı dolaşıyorum, hepsinin bizleri sahiplendiğini gördük. Ben Zonguldak meselelerini çok iyi biliyorum. Benim bağlılığım Zonguldaklı hemşerilerime olacaktır. Benim genel başkanlara bağlılığım olmayacaktır, genel başkanların emrinde olan bir milletvekili olarak değil, Zonguldak'ın milletvekili olarak kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeye devam edeceğim Son güne kadar bu tempoyu devam ettireceğiz. İl genelinde sandıklarda görev alacak arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. İnşallah 12 Haziran akşamı Madenci Anıtında Türkiye Zonguldak’ı izleyecek.”