Koordinatörlüğünü Bülünet Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordiatör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğr. Gör. Kayhan Kafalı’nın üstlendiği, Zonguldak Belediye Başkanlığının desteklediği  proje kapsamında,  Pamukkale Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden 6 kişilik ekip eşliğinde BEÜ İİBF Maliye Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin  Zonguldak’ın değerlerinden Uzun Mehmet’in heykeli ve 1848 yılından günümüze kalan tarihi kömür hızlı yükleme iskelesinin, Karadeniz’in ve fenerin resmedilmesini  sağladıkları şöyle bildirildi:

Öğrencilerin “Zonguldak’ın Değerlerine Renk Katmaya Geldik” sloganıyla yola çıktıkları bu anlamlı projenin açılış törenine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,  BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, İİBF Dekanı Prof. Dr. Yasemin Köse, Dekan Yardımcısı  ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 46 öğrenciden oluşan proje ekibine ve proje koordinatörüne teşekkürlerini ilettiler. Zonguldak ve sahip olduğu değerlerin resmedildiği etkinlik, protokolun öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.