67 Kanal’da Erhan Çakmak’ın canlı yayın konuğu olan, Bağımsız  Zonguldak Milletvekili adayı Ali Uzun çarpıcı açıklamalarda bulunurken, yayına katılan mesajla katılan vatandaşlar desteklerini duyurdu.

 

Programda güncel birçok konuya açıklık getiren ve tüm sorulara cevap veren Uzun, siyasette izleyeceği yol haritasını açıkladı. Zonguldak ile ilgili olarak, basın mensuplarından, özürlülere, emekliden işçilere, siyasetten spor’a birçok konuda değerlendirmeler yaptı.

               

Zonguldak’a hiç sırtını dönmediğini ve bugünde yaşlı genç Zonguldak’ın kendisine sahip çıktığını, vatandaşın hizmet edenle etmeyeni, hizmet edecek olan ile edemeyecek olanı iyi bildiğini, Zonguldak’ın kendisini meclise göndermeye kararlı olduğunu söyleyen  Uzun, Filyos Projesi tepki doğursa da Zonguldak’ın kurtuluşudur. Bu proje Zonguldak ve bölgede tartışılmalıdır. Meslek Odaları, bürokrasi, sanayicilerimiz kendisini bu projenin bir parçası olarak görebilmelidir. Şeffaf şekilde yürümelidir ve artık bir dahaki seçimde yapılanları tartışır durumda olmalıyız.

Zonguldak’tan bağımsız aday mı seçilir diyenlere, Zonguldak’ın büyük bir ders vereceğini dile getiren Uzun, bu zafer Ali Uzun’un değil Zonguldak’ın olacaktır. Zonguldak Ankara’ya ve genel başkanlara tarihi bir mesaj vermeye hazırlanıyor. Bu seçimde Zonguldak Türk siyasetine yeni bir rota veriyor. Zonguldak’ın tarihi zorları başarma ile doludur dedi.

 

ANKETLERİN  NORMAL

 

Ali Uzun Sabah Gazetesinde “Dengeleri Sarsacak Aday” Hürriyet Gazetesinde yayınlanan ASSİST isimli firmanın anket sonuçları ve bugün gazetesinde Zonguldak’ta seçimlerde seçilebilecek adaylar arasında yer almasına ilişkin değerlendirme yaptı.

Ali Uzun mutlu oluyorum. Bana moral oluyor. Ben zaten farkındayım ama yinede ulusal basında yer alması Zonguldak’ın bu iradesinin yer bulması güzel. Ben tüm Zonguldak’a teşekkür ediyorum. Allah’ın izni ile bu irade Zonguldak’ın zaferi olacaktır.

Zonguldak koyduğu irade şudur. Zonguldak Zongulak’ın yanında olanın yanında olur, sırtını çevirene de prim vermez. Zonguldak Ankara’dan millete hizmet edecek adayları istemektedir.

 

SİYASİ PARİLER YASASI DEĞİŞMELİ

               

Erhan Çakmak’ın “parti listelerine tepki var mı? Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan için değerlendirmeniz nedir? CHP ve MHP’de kamuoyuna yansımayan tepkiler var. Bunlar sizin için bir avantajmı dır?" Sorularına çarpıcı açıklamalar getirdi.

Ali Uzun, benim partilerin listelerine yorum yapmak haddim değil, Partilerin Genel Merkezleri böyle takdir etmişlerdir.

Burada şu tespiti yapmak lazım. Sonuçta beş vekil olacak. Herkesin kendisine göre artıları var eksileri var. Doğru olan Siyasi Partiler Yasasını değiştirmektir. Halk adaylarını da kendi belirlemelidir. O zaman bu polemikler ortadan kalkar, kimse itiraz edemez.

Bu ortamda ben Zonguldak’ın adayı olarak varım. Hiçbir Genel Başkana bağımlı değilim. Zonguldak’a bağımlıyım. Zonguldak,  Ankara’ya memnuniyetsizliğini, millet iradesinin gücünü ve tepkisini gösterecek bir irade sergilemektedir.

Lütfen yanlış yerlere çekilmesin, soruldu söylüyorum.

Bunu insani olarak söylüyorum. Polat Bey benim çocukluk arkadaşım, beraber siyaset yaptık geçmişte.  Polat Bey beşinci sıraya konacak bir isim değildi. Polat ve Fazlı Bey Ereğli Alaplı ve Zonguldak’ta önemli gayretleri oldu. Kendilerine haksızlık yapıldığını söylemek yanlış olmaz. Parti listelerinde çok daha farklı isimlerin yer alacağı beklenmekte idi.  

Ben bu yönü ile ben belki de bütün siyasi partilerde aday adayı olan arkadaşlarımız adına da bir görev yapıyor gibi oldum. Bundan sonra Genel başkanlar yazdım oldu, sizde seçeceksiniz diyemeyecektir. Zonguldak bu yönü ile Türk siyasetine de yeni bir rota verecektir. İnşallah 12 Haziran akşamı Türkiye Zonguldak’ı konuşacaktır.

 

ULUPINAR  ABİSİNDEN ÖZÜR DİLEYECEKTİR

Uzun’a Özcan Ulupınar’ın Kilimli’de yaptığı konuşmada “Ali Uzun’un şansı yok boşuna çabalamaktadır, ne yaptığı kime çalıştığı belli değildir” şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine;

Özcan kardeşimiz kendisini seçim heyecanına fazla kaptırmış olsa gerek. Bu söylemler şık değildir. Ben siyasetin seviyeli olmasını isteyen ve mücadelesini veren birisiyim. Bana her zaman Ali ağabey diyen bir kardeşimidir. Ağabey dediği bir kişiye bunu dememesi gerekirdi. Seçim heyecanına veriyorum. Gördüğünde abisinden özür dileyecektir diye düşünüyorum. Milletvekilliği her şey değildir.12 Haziran gelir geçer. Hep dile getiriyorum, 13 Haziran sabahı herkes birbirinin yüzüne bakabilmelidir. Keşke demeseydim diyeceğimiz sözlerden kaçınmak lazım.

Ben hayatım boyunca Zonguldak’ta kavga yapmadım. Ama Zonguldak için geçmişten bu yana kavga vermekteyim dedi.             

Beni A Partisi veya B partisi için çalışıyor gibi onursuz davranışlarla yan yana koymayı vicdansızlık ve Zonguldak’a yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görüyorum.

Ben bana son dakikada yapılan oyunları, sokaklarda köylerde bazı konuşulanları duyuyorum. Ama bunların siyasete ve Zonguldak’a faydası yoktur. Adaylara faydası yoktur.   

Herkes şunu bilmelidir.Ali Uzun bir onur mücadelesi ve Zonguldak kavgası vermektedir. Beni tahrik etmeye çalışmasın kimse. Ben ısrarla Zonguldak’ta kavga olmasın diyorum. Bu noktada her siyasi görüş hangi siyasi parti mensubu olursa olsun, oy versin vermesin Zonguldak’ın hakkını arıyorum.

Bugün şu seçim dönemin de adayları kıran döken kişiler, yarın seçildiğinde aynı kişiler ile nasıl Zonguldak kavgası verecektir. Nasıl birlik beraberlik olacaktır. O yüzden hem kişisel hem de Zonguldak için sevgi saygı içerisinde seviyeli bir seçim çalışmasını tamamlamak lazım.

 

EN BÜYÜK ZONGULDAK

Erhan Çakmak’ın arşivlerden çıkardığı bir haber ise Ali Uzun’un Zonguldak kavgasına önemli bir tespit oldu.

Rahmetli Veysel Atasoy’un o dönem basında yer alan “ATASOY ALİ UZUN’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI” haberi Ali Uzun’u duygulandırdı.

Haberde Atasoy Ali Uzun için;

“5 Nisan kararlarına en büyük tepkiyi Ali Uzun yumrukları ile koymuştur. Bir başbakanlık bürokratının üzerine yumruklarla giderek Zonguldak’ı savunmuştur. Ali Uzun bu tavrı ile en büyük Zonguldak’lıdır” şeklindeki haberi büyük ilgi çekti.

Uzun, Atasoy’u rahmetle anarak, 5 Nisan kararları ile TTK küçültülmek isteniyordu. Ankara’dan bürokratlar Başbakanı etki altına almaya çalışıyordu. Ben o dönem öyle bir tepki koydum. Hep dile getiriyorum. Ben uzlaşı kültüründen yanayım ama konu Zonguldak olursa Zonguldak için kavga etmekten kaçmam. Biz o kararların üzerine bırakın TTK’yı küçültmeyi Gelik’teki kuyuyu diğer milletvekili arkadaşlarımız ve TTK Genel Müdürü Hayrettin Soytaş ile birlikte başardık. Şu an çalışan madenci arkadaşlarımız belki bunları bilmezler ama Zonguldak madenlerinin ve madencinin gerçek dostudur Ali Uzun.

Siyasetin görevi de zaten budur. Zonguldak menfaati konusunda kavga vermektedir. Yoksa siyaset yan gelip yatmak yeri değildir. Zonguldak basını ile, sanayicisi, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri siyasileri ile top yekün mücadele etmeli ve edecektir.

               

MARKA ŞEHİR OLABİLİRİZ.

Sporda tüm dallarda Tesisleşmemizi ileriyi düşünerek yapmalıyız. Karabük’ün durumu ortada. Süper ligde maç yaparken, tribün yapılmaya çalışılıyor. Biz aynı hataya düşmeyelim. Şimdiden modern bir stat ile yola koyulalım. Turizme katkı sağlayacak özel sektörün önemli adımlar var. Artık yakında beş yıldızlı otelde olacak. Diğer otellerimiz ile yatak kapasitemiz artıyor. Milli maçlar kupa finallerini Zonguldak’a taşırız. Şehre bir heyecan gelir. El birliği ile Zonguldak Spor’u da yukarılara taşırız. Ereğli ve Kilimlispor’u da destekleyerek alt yapı oluşturacağız. Amatör spora geçmişte çok katkı sağladım. Yeniden canlandırabiliriz. Salon sporları hatta belki su sporları için çalışmalar yapılabilir. Bunlar zor değildir.

Ciddi ve uzman destekli hazırlanacak Tarımsal Kalkınma Projeleri ile Zonguldak organik tarımda marka şehir olur. Hem köylümüz zenginleşir hem de göç terse döner. Alternatif istihdam oluşturur. Rusya karşıda. Hatay’dan Adana’dan bizim limandan oralara Domates ve tarım ürünleri gidiyor. Yine İstanbul ve Ankara bizim için önemli Pazar olur.

Orta vadede Filyos Projesinde önemli mesafeler alarak Özel Sektörün önünü açarak işsizlik sorunun kalkmasını sağlarız. Ama işin çevre boyutunu ihmal etmemeliyiz.

Üniversiteler bir birleri ile rekabet halindedir. Karaelmas Üniversitesini bu rekabette öne çıkaracak yatırımlarına desteklerimizi artırmalıyız ve Karadeniz Bölgesinin hatta Türkiye’nin marka Üniversiteleri arasına sokmalıyız.

Ereğli Zonguldak’ın en önemli sanayi bölgelerinden. Orada yapılan ve yapılması gerekenler var.

Alt yapı eksikliklerimizde karayollarımız, havayolumuz, demir yolumuz ve deniz ulaşımı ile ilgili yapılan ve devam eden ciddi çalışmaları hızlandırarak, alt yapı sorunlarını artık gündemden çıkarmalıyız.

İstanbul’a, Ankara’ya en yakın liman kentiyiz. Rusya’ya yakın Karadeniz’deki liman kentiyiz. Ben bugüne kadar emeği geçen tüm siyasilerimize ve insanlarımıza teşekkür ediyorum. Milletvekili olarak bende bundan sonrası için büyük çaba içerisinde olacağım.

 

UMUTSUZLUK KADER OLAMAZ

Kısaca şunu demek istiyorum. Bunlar sadece birlik beraberlik içerisinde ve inanarak azimle çalışarak çok kolay başarılabilecek şeylerdir. Umutsuzluk Zonguldak’ta kader olamaz. Göreceksiniz bunları başaracağız. Bu projelere katkı sağlamak için iktidar milletvekili olmaya gerek yok. Biz bu haklı hem Zonguldak hem de Türkiye lehine olan projelerle gittiğimizde merkezi hükümet hayır olamaz mı diyecek. Bu mümkün mü?

Veya iktidar milletvekili olacak arkadaşlarımız Zonguldak lehine olan işlere karşımı duracak?

Zonguldak meclise bağımsız milletvekili gönderdiğinde, kurulacak merkezi hükümet bizi dikkate almayacak nezaketsizliği yapmaz. Bu Zonguldak iradesine saygısızlık yok saymak olur. Bunu hiçbir hükümet yapmaz.

Kaldı ki ben hep dile getiriyorum. Ben iktidar muhalefet siyaset bürokrasi hepsinin arasında köprü olacağım. Bir olacağız ve beraber olacağız. Benim önemsediğim konulardan birisi Zonguldak’ta uzlaşı kültürünü yerleştirme mücadelesi olacaktır.

Tek ihtiyacımız birlik beraberlik. Tüm ilçelerimizdeki meslek odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz, sendikalarımız ve bürokratlarımız, basın, siyasilerimiz yana yan gelsin bu yeterli. Eğer çalışırsak istersek bakın ne güzel şeyler olacak. Bugüne kadar kendisine destek olan herkese teşekkür eden Ali Uzun, "Zonguldak için adaylığıma destek istiyorum" dedi.