Zonguldaklı Kışla Ailesi'nin 6 aylık bebekleri Ece Kışla, Gelsenkirchen Gençlik Dairesi'nin hukuk dışı uygulaması ile elllerinden alındı.

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde, Zonguldaklı Kışla Ailesi'nin 6 aylık bebekleri Ece Kışla, Gelsenkirchen Gençlik Dairesi ( Jugentamt ) tarafından ailenin kötü muamelesine maruz kaldığı iddiasıyla ellerinden alınıp, koruyucu Alman aileye verildi. Kışla Ailesi, bebeklerinin haksız yere ellerinden alındığını belirterek, ilgili kurumlardan davacı oldular. 

YUKARIBAŞ DEVREYE GİRDİ

Olayın duyulmasının ardından Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Kışla Ailesi ile temasa geçerek, Ece bebeğin geri alınması için müdahelede bulundu. Yukarıbaş, ilk etapta Gelsenkirchen Emniyet Müdürü ile görüştükten sonra, Zonguldaklılar Derneği lokalinde Türk medya mensuplarını ile biraraya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Yeniceliler Derneği Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği ( UETD ) Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Muharrem Uslubaş destek verdi.

DERNEKLER DESTEK VERDİ

Ev sahibi dernek başkanı Erol Yukarıbaş, Kışla Ailesini uzun yıllardan beri tanıdığını ifade ederek, olayda bir bilgi eksikliği olduğunu belirti. Yukarıbaş konuşmasında; '' Gelsenkirchen Gençlik Dairesi, Kışla Ailesi'ni iki ay boyunca araştırmış ve hiçbir olumsuzluğa rastlamamış. Elimizde bir rapor var. Aileyi 4 yasındaki ablalarının anaokuluna, çocukların doktoruna ve ailenin komşularına sormuşlar. Gençlik Dairesi bir ay boyunca her gün eve gelip kontrol etmiş ve sonrasında takibi bırakarak dosyayı kapatmak istediğini aileye bildirmiş. Bebek hastanede yattığında, yapılan ön dakikalık muayene sonrasında hazırlanan adlı tip raporuna dayanarak Ece bebeği gelip alıyorlar. Ortada hukuksuz bir durum var. Aile şaşkın. Biz, Zonguldaklılar Derneği olarak duruma müdahale ettik. Durumu öncelikle Türkiye'nin Münster Başkoslosu Nafi Cemal Tosyalı beyefe bildirdik. Kendisi Türk Hükümeti adıne gerekli resmi girişimlerde bulunacağını belirtti. Ardındanda Gelsenkirchen Emniyet Müdürü ile görüştük. Emniyet müdürümüzde sakin olunması gerektiğini ve durumun düzelmesini kendisininde arzu ettiğini söyledi. Bizler mahkemede de Kışla Ailesi'ni yalnız bırakmayacağız '' dedi. Yeniceliler Derneği Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören ise Ece bebeğin aileden alınmasını hukuka ayrkırı bir durum olarak nitelendirerek, ilgili makamların bu yanlışdan dönmesi gerektiğini vurguladı.

BİLİR KİŞİ RAPORU GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Ece bebeğin babası Ferhat Kışla, kötü muamele iddiasını reddetti. Bunun kesinlikle doğru olmadığını söyleyen baba, Ece'nin nasıl kollarının kırıldığı konusunda şunları söyledi: Geçen yıl 21 Ekim'de Ece kucağımdayken merdivenden düştüm. Babam ve annem bebeği Gelsenkirchen Bergmannsheil hastanesine götürdü. Doktor muayeneden sonra bir şeyi olmadığını söyleyip göndermiş. Röntgen bile çekmemişler. Ama annesi Ece'yi giydirirken ağlıyordu. Biz de bebeğin ağlamasının normal olduğunu düşündük. Bu böyle devam edince bir ay sonra tekrar aynı hastaneye götürdük. Bu kez sağ kolunun kırık olduğunu, diğerinin de kırılmış olduğunu, ancak iyileştiğini söylediler dedi. Bunun ardından bebeğe kötü muamele yapıldığı iddiasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Ferhat Kışla, Polis çağırdılar. Bizi bir süre hastanede tuttular ve eve gönderdiler. Ardından her gün Gençlik Dairesi'nden biri gelip kontrol etti. Bu durum üç ay sürdü. Gençlik Dairesi, olumlu rapor verdi. Ancak Essen Adli Tıp Kurumu üç ay sonra 'kötü muamele yapıldı' yazılı raporu Gençlik Dairesi'ne gönderdi. Bunun üzerine Ece'yi eve gelip aldılar. Biz de avukat tuttuk ve bilirkişi raporu hazırlatıyoruz. Burada büyük bir hata yapıldı şeklinde konuştu.