Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı elli kişilik büyük baş süt hayvan yetiştiricisini Kayseri Tarım Fuarı'na ve Saray Halı'nın sekiz bin başlıklı süt hayvancılığı işletmesi gezdirildi. Zonguldaklı çiftçiler, önce Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılanarak, birlikte akşam yemeği yediler. İkinci gün Kayseri Erciyes Dağı'nı aşarak, Saray Halı'nın Develi beldesinde bulunan sekiz bin büyük başlıklı Saray Tarım Çiftliği'ni gezdiler. Sekiz bin büyük başlıklı Saray Tarım Çiftliği'ni, et kombinesini ve tesislerini gezen Zonguldaklı çiftçiler, yetkililerden bilgi aldılar.
Hayallerinin büyük bir işletme olduğu söyleyen Zonguldaklı çiftçiler, Tarım Fuarı'nın ve sekiz bin büyük baş çiftliğinin ufkunu açtığını söylediler. Develi Saray Tarım Çiftliği dönüşü Erciyes'in 2 bin 215 rakımlı zirvesin de sucuk ekmek yiyen çiftçiler, Zonguldak'ta kuracakları büyük işletmelerin hayallerini kurdular.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı'nın nezaretinde fuarı gezen çiftçiler, özellikle hayvan yetiştiriciliği standından önemli bilgiler aldılar.
Gezi sırasında Zonguldaklı çiftçilerle konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Buradaki çiftlikler çok büyük. İlk etap da kimse sizden böyle bir işletme kurmanızı bekleyemez. Bizim amacımız, küçük işletmenizi nasıl daha ekonomiye kazandırabilirsiniz ve ufkunuzu açabilirsiniz? Bu amaca da ulaştığımızı düşünüyoruz. Burada gördüklerinizin biraz küçüğünü kafanızda canlandırarak yapabilirsiniz. Sizlerin hür türlü girişimciliğinize bizden tam destek... Burada gördüklerinizi not alın ve Zonguldak'a döndüğümüzde küçük de olsa hayata geçirelim dedi.
Saray Tarım İşletmesi yetkililerinden bilgi alan çiftçiler, 6 bin 400 inekten günlük 54 bin ton süt alındığı duyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler. İşletme yetkilileri, çiftliklerinin kurulduğunda küçük olduğu ve zamanla büyüdüklerini söylemesi, Zonguldaklı çiftçileri cesaretlendirdi.
Kayseri gezisinin çok verimli olduğu söyleyen Zonguldaklı çiftçiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik'e ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı'ya teşekkür ettiler.