Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Almanya'da her yıl düzenlenen dayanışma gecesinin hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.


Karakulak, yaptığı açıklamada, Almanya'nın Gelsenkirchen kentindeki Vision Salonunda çeşitli sanatçıların katılacağı geceye Zonguldak'tan da çok sayıda ismin yer alacağını belirtti.

Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek olduğunu aktaran Karakulak, "Bu doğrultuda sosyal projelerimize büyük önem vermekteyiz. Her yıl gerçekleştirilen gecemizin 20'nci yılına geldik. Avrupa'nın pek çok ülkesinde yaşayan Zonguldaklıların buluşacağı geceye yoğun ilginin olması bizleri de mutlu etti. Geleden elde edilecek gelir eğitim yararına kullanılacaktır" dedi.

Zonguldak'tan ise etkinliğe Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, belde belediye başkanları, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı öğrenildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)