Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından İl genelinde akülü, manuel tekerlekli sandalyenin yanı sıra yürüme destek araçları dağıtımı gerçekleştiriliyor. Dernek Başkanı Karakulak hayırseverlerin desteklerine teşekkür ederek 7 Kasım’da Almanya’da gerçekleştirilecek Dayanışma Gecesine tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini davet etti.

Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetimi üyelerinin ve hayır severlerin katkısı ile il genelindeki engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalye bağışının yanı sıra yürüme destek aracı da ulaştırıyor. Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Çaydeğirmeni Merkez Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi bir vatandaşın talebi olan yürüme destek aracının kendisine teslim edildiğini söyledi.

“BİZZAT DAĞITIYORUZ”
İl genelinde hiçbir ilçe ve noktayı ayrım yapmadan derneğin imkanlarını sunmak istediklerini belirten Dernek Başkanı Karakulak, “Bu anlamda yardımlarımız sürüyor. Gerek dernek yöneticilerimiz gerekse üyelerimiz ve gerekse de hayır severlerin destekleri ile Zonguldak’ın pek çok noktasına akülü, manuel engelli tekerlekli sandalye ulaştırdık ve dağıtımlarını gerçekleştirdik. Yine bizden istenilen yürüme destek araçları da imkanlar doğrultusunda teslimatlarını bizzat yapıyoruz. Derneğimiz her geçen gün büyüyerek üye sayısını arttırarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Bizlere gösterilen ilgiye ve sağlanan desteğe şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

GECEYE YOĞUN İLGİ
Karakulak, 7 Kasım 2014 tarihinde Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde gerçekleştirilecek olan Dayanışma Gecesi’ne Zonguldak’tan da çok sayıda davet verdiklerini belirterek, “Yine Zonguldak Milletvekillerimize, İl ve ilçe yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına davetiyelerimizi verdik, gecemizin yoğun ilgi görmesini bekliyoruz” sözleri ile konuştu.
(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)