Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği, Türklerin Almanya'ya göçünün 50. yılı anısına 20 Kasım tarihinde Almanya'da yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile bir etkinlik gerçekleştirecek. Etkinliğe Zonguldak protokolünden de isimler katılacak. Gece Kanal 67 ve Kanal Avrupa'dan da canlı olarak yayınlanacak.

 

Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel hale getirdiği, Zonguldaklılar Gecesi 20 Kasım 2011 tarihinde Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yapılacak. Türklerin Almanya'ya göçünün 50. yılı anısına 20 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan Zonguldak gecesine Zonguldak'tan da katılım olacak. Vali Erol Ayyıldız, AKP Milletvekilleri, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ve ilçe TSO yöneticileri, Belediye Başkanlarının da katılması beklenen gecede Ankara'lı Ayşe, Zonguldak Halk Oyunları Ekibi, Aydın Çimen, Dj Timur, Tj Taner, Hakan Balcı, Grup Metropol, Durgadun Aba sahne alacak.

 

Gecede Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin başrol oyuncuları Memati Baş (Gürkan Uygun), Hüsnü Yalınkılıç'da (Adnan Erdoğan) yeralacak. İki oyuncu Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ve eşi Elif Bektaş ile Atatürk Hava alanından Almanya'ya Pazar günü sabah erken saatlerinde hareket edecek. Geceden elde edilen gelir üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek.

 

AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş, Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Zonguldaklılar gecesini bu yıl Türklerin Almanya'ya göçünün 50. yılı anısına 20 Kasım tarihinde yapmaya karar verdik. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde güzel işlere imza atmak. Gurbette yaşayan Zonguldaklılar birbirlerine bağlı bölgesini, ülkesini çok seven insanlar. Gecemize Zonguldak'tan da katılımlar olacak. Yoğun ilgi gören gecemize muhtemelen 3 bin kişinin katılması bekleniyor. Biletler tükendi, gerçektende Zonguldaklıların biraraya geldiği güzel bir geceye imza atacağız.

 

ZONGULDAKLILARIN YARDIM

SEFERBERLİĞİ

 

Bilindiği gibi Zonguldaklılar olarak geçtiğimiz günlerde Van'da meydana gelen depremin ardından yardım kampanyası başlatmış toplanan yaklaşık 300 koli Van'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere de teslim edilmişti. Ben Zonguldaklılara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum duyarlılıklarından ve desteklerinden ötürü. Yine gecemizden elde edilecek gelirle de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs verilecektir sözleri ile konuştu.