15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ülke genelinde başlatılan Demokrasi nöbetinin sonuncu Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da gerçekleştirildi.

Zonguldak miting alanında Dev bir ekran kurularak Yeni kapıda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler mitingi, ilgi ve coşku ile izlendi. Mitingde Türk bayraklarının dışında bayrak açılmazken sloganlarda belirlenenin dışına çıkmadı.

Düzenlenen mitinge, Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi’nin yanı sıra belediye başkanları, kurum müdürleri ve diğer protokol üyeleri katıldı.



Miting Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra sırası ile BBP İl Başkanı, SP İl Başkanı, MHP İl Başkanı, AK Parti İl Başkanı , Zonguldak Belediye Başkanı, Milletvekili Faruk Çaturoğlu,Vali Ali Kaban birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz tarihinden bu yana oğlu ile. Birlikte demokrasi nöbeti tutan Dilaver Demircioğlu ‘na Ak Parti il başkanı Zeki Tosun, ve yine 15 Temmuz tarihinden bu yana nöbeti hiç aksatmadan tutan 80 yaşındaki Hatice Eryiğit’e Vali Ali Kaban hediye takdim etti.

Hatice Eryiğit hediyesini aldıktan sonra heyecanlı konuşma yapması tüm dinleyenleri duygulandırırken yer yer ağlayanlar görüldü.

Daha sonra Dev ekrandan Yenikadıpadan yayınlanan “ Demokrasi ve Şehitler Mitingi” nde yapılan konuşmalar izlendi.