TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek olan Torba Yasa Tasarısı’nın Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) uhdesinde bulunan maden sahalarının ruhsatlarının bölünerek ihale etmesinin önünü açan 58. Maddesi’ne tepkiler sürüyor.

İlgili maddenin yasa tasarısından çıkartılması için mücadele başlatan Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) destek ziyaretleri devam ediyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarihinde sendikayı ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci’yle görüştü.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: "CHP’li Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal da hazır bulundu. Zonguldak’ın taşkömürü ile var olduğunu vurgulayan Akdemir, “Zonguldak 170 yılı aşkın bir kömür üretim kültürüyle ülke sanayisine hizmet ediyor. İnsanlarımız burada taşkömürü olduğu için evlerini, köylerini, kentlerini terk ederek buraları ekmek kapısı, yurt edindiler. Halen Zonguldak’ımızın yüzlerce metre altında 1.5 milyar ton taşkömürü rezervi bulunuyor. Ülkemiz her yıl yaklaşık 30 milyon ton taş kömürünü dışarıdan ithal ediyor. Oysa burada kömürümüz yeraltından yeryüzüne çıkartılmayı bekliyor. Ülkemizin Taşkömürüne ve dolayısıyla taşkömürüne ihtiyacı var. Zonguldak’ın siyasiler tarafından sık sık bu şekilde gündeme getirilmesi başka bir sosyolojik bir olaya da sebep oluyor. Gelecek kaygısı yaşayan Zonguldaklılar psikolojik travma yaşıyorlar” dedi.

Anlamlı ziyaretleri için Akdemir’e teşekkür eden Demirci, 2 Kasım 2017 tarihinde (yarın) saat 16.30 da Madenci Anıtı’nda yapılacak kitlesel basın açıklamasına, işçisi-memuru, işsizi-emeklisi, esnafı, tüm siyasi parti temsilcilerini, tüm demokratik kitle örgütü temsilcilerini basın açıklamasına beklediklerini söyledi.