Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, TBMM Kanunlar Kararnameler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali Özer, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhlis Bağdigen, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, sendika ve dernek başkanlarının yanı sıra daire müdürleri ve üyeler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu genel kurulda, divan heyeti oluşturuldu. Ardından Dernek Başkanı Necati Başar açılış konuşması yaptı. Başar, "Derneğimizin kuruluşundaki amacımız Zonguldak'ın belli başlı sorunlarını çözmeye gayret göstermektir. Eğitime destek faaliyetleri sürdürüyoruz. Yüz dernek bir araya gelerek Zonguldak Platformu'nu kurdu. Dernek olarak bu platforma üyeyiz. Olağan genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açılış konuşmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarında TBMM Kanunlar Kararnameler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali Özer, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de konuşmasında, "Dernekçilik fedakarlık isteyen bir iştir. Arkadaşlarımız bu işi 1993 yılından beri özverili bir şekilde sürdürüyor. Biz de Zonguldak için üzerimize düşen görevi belediye olarak sürdürüyoruz" diye konuştu.
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ise eğitimin öneminden bahsettiği konuşmada genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Protokol konuşmalarının ardından, derneğe katkıda bulunan iş adamlarına plaketleri verildi. Faaliyet raporlarının okunduğu genel kurul, seçim ile sona erdi.