Değerli hemşerilerimiz kıymetli Zonguldaksporlular;

Günümüzde futbol takımları biryandan yörelerin en önemli moral kaynağı diğer taraftan da bölgesel kenetlenmeyi sağlayacak ortak değeri durumundadır. Zonguldakspor’un da, hem İlimizde yaşayan hemşerilerimizi, hem de il dışında ve yurtdışında yaşayan tüm Zonguldaklıları birbirine bağlayacak en önemli ortak değer olduğunun bilincindeyiz.  Bu itibarla tüm Zonguldaklılara hemşeri olmanın keyfini,  heyecanını yaşatmak Zonguldakspor’un temel misyonudur.

 

Geçmiş deneyimler bize Zonguldak spor’un tüm bu beklentiye cevap verebileceğini göstermektedir. Amacımız Zonguldakspor’u özlenen seviyeye getirebilmek ve daima o düzeyde kalmasını sağlayacak yapıyı oluşturmaktır. Kalıcı başarı için Kulübümüzün kişi ve kurumlardan bağımsız, dönemsel ve geçici yaklaşımlardan uzak; planlı, kurumsal, şeffaf, kalıcı bir yapıya oturtulması en önemli önceliğimizdir. Zonguldak’ın tüm İlçelerinin yanı sıra İl dışındaki ve Ülke dışındaki hemşerilerimizi bu heyecana ortak ederek bütünlüğü sağlayacağız. Toplumun tüm sosyal katmanlarını, özellikle bugüne kadar Zonguldakspor tutkusuna ortak edilmemiş olan kadınlarımızı ve ZKÜ öğrencilerini bu heyecana ortak etmek bir diğer önceliğimizdir.

 

Çağdaş insanların kentinin takımı olarak, centilmenlikten hiçbir koşulda ödün vermeyeceğiz. Müsabakalarımızı tüm Zonguldaklıların kadın-erkek, yaşlı-çocuk, işçi-öğrenci, keyifle izleyeceği şenlikler haline getireceğiz. Kısa vadeli başarı ya da başarısızlıklara aldanmadan uzun vadeli kalıcı hedeflerimize odaklanacağız. Bir futbol kenti olan Zonguldak’a yakışır şekilde; yöremizin çocuk ve gençlerine önem vererek Kulübümüze ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak üzere altyapımızı her zaman güçlü tutacağız.

Kulübümüzün öncelikli kurumsallaşma ve tesisleşme ihtiyaçlarını gidermek ve TFF Süper ligine hazır hale getirmek için beş yıllık yoğun ve planlı bir çalışma yürüteceğiz. Yaratacağımız heyecan etrafında tüm kesimlerin birleşmesi ve katkı vermesi sayesinde ikinci beş yılda TFF Süper ligine katılacağımıza ve kalıcı yer edineceğimize eminiz. Bu uzun yolda ilk adımı atarken, tüm hemşerilerimizi bu heyecana ortak olmaya, katkı vermeye davet ediyoruz.

Zonguldakspor Yönetim Kurulu Başkanı

M.Salih DEMİR