Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, bölgedeki ARGE ve Yenilikçi Stratejileri belirlenmesi amacıyla anket yaptırıldığı açıklandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ZTSO) açıklamasında şu bilgilendirme yapıldı:

 Danışmanlık şirketinin uzmanları tarafından yapılan anket kapsamında Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Abay’ın bilgisine başvuruldu.

BAKKA’nın Uzman Danışmanlık şirketi aracılığıyla yaptırdığı anket kapsamında Zonguldak’taki önde gelen kuruluşlar gezilirken Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda da anket gerçekleştirildi. Danışman Oya Uysal, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Abay’dan bölge hakkında bilgi alıp hangi alanda desteğe ihtiyaç olunduğunu sordu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Zonguldak’ın en büyük ihtiyacının girişimcilik ruhu olduğunu belirten Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Abay, “Yıllardan beri kömüre dayalı bir ekonomi olduğundan alıp-satıcıdan öteye gidilemedi. TTK’nın küçülmesiyle zorunlu olarak arayışlara geçildi ama henüz istenen kıvamda girişimcilik ruhu oluşmadı. Bunun sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.