Yeşil Mahalle Akşemsettin Caddesinde bulunan ve 6 blok 90 daireden olaşan Tersane Sitesi'nde ilk kez yangın, deprem ve doğal gaz sızıntına karşı tatbikat yapıldı. Yapılan tatbikata Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri site sakinlerine önce teorik daha sonra uygulamalı gerçeği aratmayan tatbikatta A Blokta mahsur kalan bir hasta sedye ile kurtarılarak ilk müdahale yapıldı.



Kurtarma tatbikatı bitince, muhtemel bir yangına karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda tecrübe kazandırmak amacıyla küçük bir yangın üzerinde tatbikat yapan Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, olası bir yangında yapılması gerekenleri ve nasıl davranılacağı hususunda Tersane Site sakinlerini bilgilendirdi.

AFAD ekipleri bahçede toplanan site sakinlerine olası yangın ve doğalgaz sızıntılarında vatandaşların kendilerini nasıl koruyacakları hakkında bilgi verdi. Oluşturulan yapay yangınla nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin uygulamalı şekilde anlatıldı.


Tersane Sitesi yöneticisi Osman Zinnur Karabak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Doğalgaz sitemize yeni geldi. Doğalgazda olası kaçaklara nasıl müdahale edilir. Yangın tüpleri nasıl kullanılır. Yangında veya doğal gaz sızıntılarında yaralılara yapılacak ilk müdahaleler nelerdir. Tatbikatla bunları site sakinlerine öğretmiş olduk. Bu yangın tatbikatı bizim için çok iyi oldu. Bizler olası bir yangında nasıl davranacağımızı sivil savunma ekiplerinin bize verdiği bilgilerle öğrenmiş olduk. Bu tatbikat sayesinde yangına karşı bilinçli olduk”dedi.