Denizli'ye 2008 yılında Zonguldak Valiliği görevinden Denizli Valiliği görevine atanan Denizli Valisi Yavuz Erkmen son kararname ile Merkez Valiliğine alındı. Erkmen'den boşalan Denizli Valiliği'ne ise Erzincan Valisi Abdülkadir Demir atandı. Zonguldak'ta görev yaptığı süre içerisinde çalışmaları ile takdir edilen Vali Erkmen'in merkeze alınması ise Zonguldak'ta üzüntü ile karşılandı.

 

VALİ YAVUZ ERKMEN'İN ÖZGEÇMİŞİ

1956 Çorlu (Tekirdağ ) doğumludur. İlkokulu Lüleburgaz, ve Ankara Yenimahalle'de, Ortaokulu Sarıkamış'ta okudu. Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesini bitirdi. 1977 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak, 1978 yılında İçişleri Bakanlığında Ordu Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak göreve başladı. Kızıltepe (Mardin) ve Gercüş (Mardin ) İlçelerinde Kaymakam Vekilliği, sonra sırasıyla Göynücek (Amasya), Akseki ( Antalya ), Hani ( Diyarbakır ) Kızıltepe ( Mardin ) ve Safranbolu ( Zonguldak ) Kaymakamlıklarında bulundu. 1992 yılı Şubat ayında Bartın İline Vali olarak atandı. 1996 yılı Nisan ayında Merkez Valiliğine,1997 yılı Şubat ayında tekrar Bartın Valiliği görevine getirildi. 1998-2002 yılları arası Merkez Valisi olarak görev yaptı. 2003 Yılı Şubat ayında, Zonguldak Valiliği görevine atandı. Zonguldak Valiliği görevini yürütmekte iken, 21.04.2008 Tarihli ve 2008/13529 Sayılı Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliği görevine atanan Vali Yavuz ERKMEN, 18.05.2008 tarihinde görevine başlamıştır.

İngiltere ve Belçika'da çeşitli hizmet içi eğitimlere katılmış olup, en son 2001 yılında Milli Güvenlik Akademisini tamamlamıştır. Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından Safranbolu Kaymakamlığı sırasındaki hizmetlerinden dolayı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Bartın Valiliği sırasında spora yaptığı katkı ve hizmetlerden ötürü ödüllendirilmiştir. Safranbolu Kaymakamlığından Bartın ve Zonguldak Valiliğine uzanan mülki idare amirliği görevi boyunca bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına yönelik girişimleri ve kuruluşundan bu güne kadar Üniversiteyi bölge kalkınmasının temel dinamiklerinden biri kabul ederek, üniversitenin gelişmesine yaptığı katkılar ve verdiği desteklerden dolayı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Senatosunun 11.06.2008 tarih 2008/10-1 sayılı Kararı ile 'Onursal Doktora' payesi verilmiştir.