1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, İşçi-Emekçi Bayramı kutlamaları için çalışmalar sürüyor.

Emeğin Başkenti Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs Kutlamaları için 26 Nisan 2022 tarihinde işçi-memur sendikaları, Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi.

Toplantı’nın açış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Bugün burada 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü toplantısı vesilesiyle toplandık. Önümüzdeki Pazar günü sahada hep beraber 1 Mayıs’ımızı kutlayacağız.

TÜRK-İŞ’imizin öncülüğünde Türkiye’de yapılan bir açıklama var. Bunun devamında da Zonguldak olarak biz, 1 Mayıs’ımızı bütün katılımcıların ortak hareketiyle, ortak fikir birliğiyle kutluyoruz. Yine yan yanayız.

Günün anlam ve önemini unutturmayacak şekilde katılımı yüksek tutarak 1 Mayısımız hep beraber kutlama çabasındayız.

Dertlerimizi, sıkıntılarımızı anlattığımız yerdir 1 Mayıs. Ülkenin sorunlarını anlattığımız yerdir 1 Mayıs.

İşçilerin sıkıntılarını anlattığımız yerdir 1 Mayıs.

Bu anlamda da biz gündemimizi sıcak tutarak 1 Mayıs’ı Zonguldak’ta sizlerin katılımıyla hep beraber kutlayacağız” dedi.

Toplantıda bulunan katılımcılar görüş ve önerilerini anlattılar.

“1 MAYIS’TA MADENCİ ANITI’NDA BULUŞALIM”

Toplantının ardından demokratik kitle örgütlerinin, STK’ların, meslek odalarının ve siyasi partilerinin temsilcileri Madenci Anıtı alanında bir basın açıklaması yaparak emekçileri ve tüm halkı 1 Mayıs’ı birlikte kutlamaya davet etti.

Basın açıklamasını GMİS Genel Başkanı ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Hakan Yeşil yaptı.

Yeşil, “ 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan İşçi-Emekçi Bayramı’nı Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda coşkuyla kutlayacak, haklı taleplerimizi yüksek sesle ifade edeceğiz.

1 Mayıs 2022 Pazar günü saat: 11.30’da İstasyon Caddesi’nde toplanacak, bayraklarımız, flamalarımız ve sloganlarımızla Madenci Anıtı’na yürüyeceğiz.

1 Mayıs’ı Emeğin Başkenti Zonguldak’a yakışır bir şekilde kutlamak için tüm işçi-memur sendikalarımızın üyelerini, meslek odalarımızı, emeklilerimizi, öğrencilerimizi, gençlerimizi, siyasi partilerimizi, emekçilerimizi ve tüm halkımızı Madenci Anıtı’na bekliyoruz.

Haksızlığa, yoksulluğa, hayat pahalılığına, güvencesiz çalışmaya, geçici işçiliğe karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim.

Haklı taleplerimizi yüksek sesle hep birlikte haykıralım.

1 Mayıs Pazar günü Madenci Anıtı’nda buluşalım” dedi.