Zonguldak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi arasında toplam 150 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz’ın imzaladığı sözleşme, 2015 yılı sonuna kadar geçerli olacağı açıklandı.

 

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Hukuk İşleri Müdürü Reyhan Ertem, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hatice Alın, Muhasebe Müdürü Mevlüt Dağkıran, Tüm Bel-Sen Şube Sekreteri Kenan Şeref, TİS ve Hukuk Sekreteri Mustafa Şen, Örgütlenme Sekreteri İsmail Sefertaş katıldığı imza töreninde her iki tarafın da mutluluğu hakimdi.

“BÜTÇEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Belediye Başkanı Akdemir, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, “Zonguldak Belediyesi’nin daha aktif, daha üretken ve sosyal anlamda hizmetlerini yerine getireceğine inanıyorum. Bu anlamda arkadaşlarımızın bize iş anlayışı, iş ahlakı ile ilgili sözü vardır. Şartlar aynı kalmak kaydıyla hiç değişmeden 21 aylık sözleşmeyi imzalıyoruz. Çalışmalarımızın huzurlu ve mutlu olması bizim için çok önemlidir. Biz de çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını hem belediyenin bütçesini düşünerek vermek zorundayız. Çalışanlarımızın sadece belediyedeki değil, ailelerinde de mutlu olmaları gerekir. İş barış çok önemlidir. Bunu sağlayabilmek de mühimdir. Bu sözleşme çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ÖRNEK TEŞKİL EDER”
Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Son 3 aylık bir sözleşme imzaladık bundan önceki dönemde. 30 Mart günü yapılan yerel seçimler sonucu tekrar Belediye Başkanımız göreve geldi. Göreve gelen tüm belediye başkanlarımıza başarılar diliyoruz. 30 Mart yerel seçimler sonrası, Zonguldak bölgesinde sözleşmesi biten belediyelerde, imzalanacak olan ilk sözleşmedir ve bu sözleşme 2015 yılı sonuna kadar geçerli olacaktır. 
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada sendikamız ve çalışanlarımız adına desteğini hiç esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e teşekkür ediyoruz. Bizler görev yapan çalışanlar olarak, görevlerimizi en üst düzeyde yapmaya devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz bu sözleşmenin sendikamız ve çalışanlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum. Umarım bu sözleşme, diğer belediyelere de örnek teşkil eder” dedi.