Zonguldak’ta kültür-sanatın buluşma noktası Sergi Odası, Hatay'da kurulacak olan “Ali İsmail Korkmaz Kütüphanesi” için açılan kampanyaya kitap göndererek destek oldu.
Aralarında, Zonguldak'ı yazan yazarlar; Murat Kara, İrfan Yalçın, Muzaffer Tayyip Uslu, Salah Birsel, Leyla Şahin ve İbrahim Tığ’ın kitaplarının da bulunduğu paket, geçen aylarda başlatılan "Ali İsmail Korkmaz Kütüphanesi'ne Kitap ve Ailesi'ne Mektup Kampanyası”na katkı çerçevesinde gönderildi.
Ali İsmail Korkmaz, Gezi Parkı eylemleri sırasında 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece dövülerek öldürülmüştü. Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü protesto edilmişti. Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünden 40 gün sonra Hatay'da da protesto başlamıştı. 
Ali İsmail Korkmaz 3 kez dövülmüştü.
 Eskişehir’de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak, 5'i tutuklu 8 sanık hakkında "suç kastıyla kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi, toplumun farklı kesimlerinde tepkilere yol açtı. Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun (FKF) katkılarıyla Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz’ın heykeli dikildi.