Zonguldak Hayvan Hakları Derneği (ZONHAYDER)Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Zonguldak Bakımevindeki köpeklerin durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, dernek binasında yaptığı açıklamada, endişe edilmesi gereken bakımevindeki hayvanlar değil, endişe edilmesi gerekenin sokakta sahipsiz kalan hayvanlar olduğunu belirtti.
Sokaktaki hayvanlar için kuru kalan kar almayan yerlere yiyecek konulmasını isteyen ve Zonguldak halkını duyarlılığa davet eden Sezgin, Zonguldak İl Özel İdaresi'ne ait olan hayvan bakımevinde kar nedeniyle elektrik sıkıntısı dışında sıkıntımız bulunmamaktadır. Askeriyeden gelen yemek artıklarımız ana yolu açık olması sebebi ile bakımevine ulaştırılmıştır. Aynı zamanda özel idarenin her gün düzenli olarak aldığı ekmekler, derneğimizin aldığı makarna ve kuru köpek mamaları da bakımevimize ulaştırılmıştır. Bakımevindeki köpeklerimiz aç değildir. Günde iki kez yemek dağıtımı yapılmaktadır. Dışarıda kulübede olanlar iç kısıma kapalı alanlara alınmış olup, bakımevi personeli gündüz, gece olmak üzere dönüşümlü olarak görevlerinin başındadır. Bakımevinin bahçesinde büyük ırk soğuğa dayanıklı ve dışarıda yaşaması daha uygun olan köpeğimiz dışında köpek bulunmamaktadır. Halkımız bakımevinde ışık olmaması sebebi ile köpeklerimizin kaderlerine terk edildiklerini asla düşünmesinler. Gerek dernek olarak biz, gerek özel idare personeli ve yetkilileri gereken özeni göstermekteyiz. Endişe etmemiz gereken bakımevindeki hayvanlar değil, sokaktaki sahipsiz hayvanlardır. Lütfen artan yemeklerinizi, bayat ekmeklerinizi kar almayan kuru yerlere onların yemesi için bırakınız.
Kuşlar için camlarınızın önüne ekmek veya bulgur koyunuz. Kapınıza sığınan hayvanları kovmayınız. Tüm Zonguldak halkını duyarlılığa davet ediyoruz dedi.