Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) Ramazan ayı kapsamında iftar yemeği verdi.
ZONİAD Ramazan ayı çerçevesinde Alaborina Restoran'da Zonguldak işadamlarına iftar yemeği verdi.  Yemeğe, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Valisi Erdal Ata, TUSKON Başkanı Hasan Ekşi, ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, sivil toplum kuruluşları başkanları ve işadamları katıldı.
Yemekte konuşma yapan ZONİAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, Derneğimizin amacı Zonguldaklı işadamlarını şehrimizde, şehirlerde ve ülkelerin iş adamları ile yan yana getirerek ticari faaliyetlerini artırmaktır. Bu faaliyetlerin sonucunda Zonguldak ve ülkemizde istihdam ve üretim artışları olmaktadır. Derneğimiz, TUSKON'un çatısı altında faaliyet göstermektedir. TUSKON her yıl dünya ticaret köprüsü adı altında dünyanın dört bir yanındaki kıtalardan binlerce iş adamını yaklaşık olarak 2-3 bin iş adamını İstanbul'da yan yana getirerek, bir o kadarda kendi ülkemizden insanları yan yana getirerek ticari faaliyetlerini artırmalarını aynı zamanda da Türkiye ekonomisinde ihracat ve işbirliği anlamında çeşitliliği sağlamaktadır dedi.
Ardından konuşma yapan Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Ekşi, Amaçlarının ülkede ve bölgede üretimi arttırmak olduğunu söyledi. Ekşi, Ülkemiz dünyada çok önemli çalışmalar yaptı. Misyonumuz var. Ülkede ve bölgede üretimi arttırmaktır. Biz Türk milleti olarak kimsenin bugüne kadar kimsenin himayesi altına girmedik. Biz özgür bir milletiz. Bugün bakın Somali'de kadınlar çocuklar ölmekte. Bizlerde şurada çok güzel bir sofrada yemek yedik. Herkes en azından oraya yardım göndersin. Birlik beraberlik olun. Bizler birlik ve beraber olursak aynı şeyi işlerimizde de yapabiliriz. Hayallerimizi çok geniş tutmalıyız. Hedefimizin en azından yüzde 90-95'ne ulaşmak lazım. Her zaman 1 saat fazla çalışın. Lisan öğrenmek şart. Özel okullara ve devlet okullarına da destek verelim. Çocuk yetiştirmek çok önemlidir. Zonguldak küçük bir ilimiz fakat madenle anılan bir ilimiz.
İnanıyorum ki Zonguldak daha da iyi yerlere gelecektir. Ramazanınızı ve bayramınızı güzel eylesin dedi.