Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD), bölge işadamlarına yönelik “Anadolu'nun Marka Değerleri” konulu konferans düzenledi. Fatih Koleji Selim Demir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, iş dünyasına adını duyuran Sesli Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, Faruk Güllüoğlu Baklavaları sahibi Faruk Güllüoğlu ve Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, “Şirketlerin Marka Süreçleri”, “İnovatif Ürünler ve Gelişim”, “Ekonomik Beklentiler” ve “Aile Şirketlerinin Yönetim Modelleri” konularında tecrübelerini paylaştı. 
Konferansa; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak, Bartın ve Karabük'ten gelen işadamları katıldı.

GÜLAY: “İŞADAMLARIMIZIN UFKUNU AÇMAK İSTİYORUZ”
ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, işadamlarını ufkunu açmak ve yatırım konusunda medeni cesaret kazanmalarını sağlamak amacıyla sıklıkla eğitim, kültür programları düzenlediklerini, üyelerini dünyanın farklı bölgelerine göndererek iş gezileri düzenlediklerini kaydetti. 

SESLİ: “ANADOLU 
KAPLANLARININ 
ÖNÜ, ÖZAL'A BİRLİKTE AÇILDI”
Sesli Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, aile olarak Nevşehir'den Uşak'a yerleşmeleriyle başlayan ticari serüvenlerini, ardından battaniye üretimine geçişlerini anlattı. Merhum Turgut Özal'ın göreve geldiği 1983 yılından önce Türkiye'de ticaretin çok zor koşullarda yürütüldüğünü hatırlatan Sesli, "Ben ailenin 4’üncü kuşak temsilcisiyim. Eski dönemlerde ticaret yapmak çok zordu. Anadolu kaplanlarının önü, 1983 yılında Özal'a birlikte açıldı. Teşviklerin önü açılınca, biz de battaniye üretme kararı aldık. O dönemde İtalyan ve diğer ülkelere battaniye üretimi için randevu talep ettiğimizde, bizim Türkiye'den aradığımızı öğrenince talebimizi geri çeviriyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada, onlar ayağımıza geliyorlar, bizimle görüşmek için randevu talep ediyorlar" dedi. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Sesli, bu başarının altında kaliteden taviz vermeme kararlılığının yattığını kaydetti. Sesli, "Çünkü rahmetli dedem, battaniye üretimine başlarken bize, 'Oğlum, kaliteli, güzel yapın, sakın kaliteden ödün vermeyin' diye tembihlemişti. Bir süre sonra sektör daraldı, zarar etmeye başladık, buna rağmen kaliteden ödün vermedik. Sektörde 20 rakibimiz olmasına rağmen kalite ilkemizden vazgeçmedik ve böylece başarı geldi" şeklinde konuştu. 

GÜLLÜOĞLU: “SEVMEDİĞİNİZ İŞ SİZİ MUTLU ETMEZ”
Faruk Güllüoğlu Baklavaları İstanbul firmasının sahibi Faruk Güllüoğlu ise, Orta Asya ve Osmanlı Türklerine dayanan geleneksel iki özel damak tadından birinin lokum, diğerinin ise baklava olduğunu ifade etti. Baklavayı dünyaya tanıtarak, bir dünya markası oluşturduklarını dile getiren Güllüoğlu, şunları söyledi: 
"Şu anda 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. İleride bu sayıyı daha da artırarak, hem ülkemizin, hem de firmamızın adını duyuracağız. Kendi sektörümüzde araştırmacı olmalıyız. Babam bize, 'Bu işi seveceksiniz, sevmediğiniz iş, hiçbir zaman sizi mutlu etmez' derdi. Önce bulaşıkhanede çalıştırdı, sonra elimize merdane verip hamur açma ve baklava yapma sanatını öğretti. Dolayısıyla bir işin patronu olabilirsiniz, ama bütün detayını bilmediğiniz işin sahibi olamazsınız. Bir de yaptığınız işin en kalitelisini yapacaksınız. Biz bu uğurda zarar ettik. Ama kaliteli ürün kullanmaktan vazgeçmedik."  

ERDOĞMUŞ: “EVİMİZİ SATIP İNTERNET ADRESİ SATIN ALDIĞIMIZDA HERKES BİZE ‘DELİ’ DEMİŞTİ”
Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş da, Türkiye'de ilk kurulan elektronik ticareti e-bebek.com şirketi hakkında bilgi verdi. İşadamlarına girişimcilik dersi veren Erdoğmuş, "Siz sahip olduklarınızı birileriyle paylaştıkça, birileri de sizin sahip olmadıklarınızı sizinle paylaşıyor. Biz bebek ürünlerini seçtik ve güvenilirlik için mağazalar açtık. Bunu da internet üzerinden sağladık. Evimizi satıp 65 bin dolara 5 harfli (bebek) bir internet adresi satın aldığımızda herkes bize ‘deli’ demişti" diye konuştu. 
Programın sonunda başarılı işadamlarına Osmanlı döneminde hazırlanan ilk maden haritası hediye edildi.