Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) Genel Sekreteri Hasbi Uzan, yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 10-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Türkmenistan'daki Ticaret ve Yatırım Formu'na katılacağını belirterek, Zonguldaklı işadamlarının da bu etkinliğine katılmaları çağrısında bulundu.
Uzan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 10-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Türkmenistan Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Söz konusu ziyaret sırasında Sayın Cumhurbaşkanımıza ülkemizden işadamları heyeti de eşlik edecektir. Bahse konu ziyarette Aşkabat'ta işadamlarımızı Türkmen işadamları ile bir araya getirecek bir Ticaret ve Yatırım Formu düzenlenecektir. Söz konusu heyetin organizasyonu Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) , Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve konfederasyona bağlı Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) gibi iş hayatı derneklerinin iş birliğinde yapılacaktır."
2 BİN AVRO İLE KATILMA FIRSATI
"Katılmasında fayda görülen sektörler; inşaat ve inşaat malzemeleri, müteahhitlik, tarım alet ve makineleri, tarım ürünleri üretimi ve işleme, seracılık, et ve et ürünleri üretimi, hayvancılık, gıda ve gıda ürünleri, otomotiv ve yedek parça, elektrikli ev aletleri, tekstil ve tekstil ürünleri, hazır giyim, sağlık ekipmanları, makine ve makine yedek parçası, orman ürünleri, mobilya (ev, otel, ofis mobilyaları), bankacılık, gemi yapımı ve deniz taşımacılığı, mücevherat ve değerli taşlar ve petrol, kimya, kimyasallar (temizlik ürünleri). Söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimiz ve işadamlarımızın ekte bilginize sunulan 'Türkmenistan Ticaret ve Yatırım Heyeti Başvuru Formu'nu eksiksiz doldurarak en geç 25 Ekim 2010 Pazartesi günü mesai bitimine kadar '[email protected]' adresine veya derneğimize elden iletmeleri gerekiyor. Programa katılacak üyelerimizin 2000 Avro tutarındaki avans ödemesini Asya Katılım Bankası A.Ş. Çağlayan Şubesi-TUSKON İktisadi İşletmesi-IBAN No:TR430020800064021117240011-Türkmenistan (Ad/Soyad-Zonguldak) hesap numarasına yatırmaları ve dekontunu en geç 25 Ekim 2010 Pazartesi tarihi mesai bitimine kadar kayıt formunu ile birlikte derneğimize elden veya [email protected] adresine ulaştırmaları gerekiyor."