Kdz.Ereğli'de, Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” sebebiyle tören düzenlendi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kdz. Ereğli’de kutlandı. Saat 12.30’da, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı önüne Gazeteciler Derneği’nin sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. 
EGD Başkanı Necati Günay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün buruk kutlandığını ifade ederek; "10 Ocak Çalışan, emektar gazetecilerin gününü maalesef mutlu kutlayamıyoruz. Gazeteciler zor günler geçiriyor. Cezaevinde olan çok sayıda gazeteci var. Gecesini gündüzüne katarak kamuoyunu bilinçlendirmek için çaba sarf eden basın mensupları zaman zaman çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Özellikle son yıllarda yerel basında güç koşullar altında ayakta durma çabası sarf ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 2019 yılında ülke çapında onlarca gazete yayınına son vermiş durumdadır. Ereğli Gazeteciler Derneği olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
Bu düşünceler ile tüm arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Ereğli Gazeteciler Derneği olarak kutluyor, başarılı çalışmalar diliyoruz” dedi. Diğer yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetimi her sene olduğu gibi Atatürk Anıtı önünde gazetecilere karanfil dağıtarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile ilçedeki çok sayıda basın mensubu katıldı. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.