Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 5 yıl önce başlattığı "gönüllü itfaiyecilik" kursunu tamamlayan çeşitli meslek gruplarından 187'si erkek ve 101'i kadın olmak üzere toplam 288 kişi teorik ve pratik eğitimlerin ardından yaşanabilecek doğal afet ve olumsuzluklarda aktif görev alıyor.

 

Düzenlenen gönüllü itfaiyecilik kursuna Ankara'dan hafta sonları otobüsle gelen ev hanımı Neriman Kara, "Yorucu yolculuğa burada öğrendiğim bilgi ve donanımlar yeter" dedi.


 

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından açılan gönüllü itfaiyecilik kursu eğitimlerini tamamlayan 21 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

 

288 KURSİYER TAMAMLADI

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Kışla Mahallesi'nde bulunan İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, 2011 yılında başlatılan gönüllü itfaiyecilik kursunu 101'i kadın olmak üzere toplam 288 kursiyerin tamamladığını bildirdi.

TOPLAM 90 SAAT DERS

Gönüllü itfaiyecilere 45'i teorik, 45'i uygulamalı olmak üzere toplamda 90 saatlik eğitim verildiğini anlatan Ateş, "Bu eğitimlerin ardından da sınava tabi tutuyoruz ve başarılı olanlara sertifikalarını veriyoruz. 2011 Yılında başladığımız projemizde 8'nci grup 21 gönüllü itfaiyecimizi daha tam donanımla hale getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

(ANKARA'DAN HAFTA SONLARI KURSA GELEN EV HANIMINA SERTİFİKASINI EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UYSAL VERDİ)


ARALARINDA DOKTOR, ÖĞRETMEN, AVUKAT VAR...

Kursların amacının olası afetlerde can ve mal kaybını en az seviyede tutabilmenin yanı sıra ilk müdahalelerin daha profesyonelce yapılmasını sağlamak olduğunu da belirten Ateş, "Aralarında doktor, öğretmen, esnaf, mühendisin bulunduğu gönüllü itfaiyecilerimiz ile sadece Ereğli ilçe merkezi değil beldelerimiz ve köylerimizde de yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale ediyoruz. Bir kez daha Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcılarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

ANKARA'DAN EĞİTİMLERE GELDİ

Ankara'da yaşayan ve hafta sonları ilçeye gelerek gönüllü itfaiyecilik kurslarına katılan Neriman Kara da yaşanabilecek olası olaylarda ilk yardımın son derece önemli olduğunu söyledi. Yaklaşık 5 saatlik bir yolculuğun ardından ilçeye gelerek gönüllü itfaiyecilik kursuna katıldığını akşam saatlerinde de Ankara'ya döndüğünü anlatan Kara şunları kaydetti: "Yorucu yolculuğa burada öğrendiğim bilgi ve donanımlar yeter. Yaptığım araştırmaların ardından Ereğli'de böyle bir eğitim düzenlendiğini öğrenince iletişime geçtim, bana katılabileceğimi söylediler ben de geldim katıldım. Bu kursun açılmasına katkı sağlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İtfaiye Müdürümüz Muhammet Ali Ateş ve itfaiye personeline teşekkür ediyorum. Bunun gururu ve mutluluğunu yaşıyorum"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da 21 kursiyere teşekkür ederek sertifikalarını verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)