Kdz. Ereğli Özgür-Der Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Aradan geçen 17 yıla rağmen, Türkiye 28 Şubat sürecinin hukuksuzluklarıyla tam olarak hesaplaşabilmiş değil. Darbeciler ve işbirlikçileri, önceki darbe dönemlerinde kazandıkları alışkanlıklarını 28 Şubat darbe süreciyle ilgili olarak da sergilemekteler” denildi.

Dernek açıklamasına şöyle devam etti:

“Halen sadece asker ayağının yargılandığı 28 Şubat davasında "Biz yaptık, oldu!" mantığından hareket eden cuntacılar bu kirli dönemde gerçekleştirdikleri sayısız hukuk dışı icraatı “yasal görevimizi yaptık” gerekçesinin ardına sığınarak kapatmaya çalışıyorlar. Oysa halkın geniş kesimlerinin açık biçimde zulme uğramasına yol açan bu uygulamalara göz yummanın hukuksuzluğa boyun eğmek olduğu tartışmasızdır.

Bugün itibariyle 28 Şubat davasında darbenin askeri ayağı ile ilgili bir yargı süreci başlatılmış olmasına rağmen cuntanın yargı, medya ve sermaye ayağı ile ilgili olarak hiçbir somut adım atılmış değil. Darbe dönemin aktörleri kısmen bugün de imtiyazlarını sürdürme çabasındalar ve bürokratik oligarşi ile kurdukları ittifakla seçimle gelmiş hükümetleri baskı altında tutma gayretlerinden geri durmuyorlar.”