Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Ormanlı Belediyesi'nde çalışan personele baskı uygulanarak başka bir sendikaya üye yapıldığını iddia ederek, duruma tepki gösterdi.
Karataş, yazılı açıklamasında, Ormanlı Belediyesi'nde çalışan üyelerine, Belediye Başkanının Hak-İş’e bağlı Hizmet İş yöneticilerinin telkinleri, yönlendirmeleri, tehdit ve baskıyla Hizmet İş Sendikasına üye olmak için istifa ettirildiğini kaydetti. 

Anayasa'nın 51.maddesi sendika seçme özgürlüğünü işçiye tanındığını hatırlatan Karataş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yine anayasanın aynı maddesi “hiç kimse işçileri zorla sendikadan istifa ettiremez ve üye yapamaz” demektedir. Hizmet İş Türkiye’nin her tarafında uyguladığı yalanla ve baskıyla üyelerimiz zorla istifa ettirilerek üye kaydetme yöntemini Ormanlı Belediyesinde de uygulamaktadır. İşverenlere sırtını dayayarak sadece kişisel menfaatleri için bu yöntemlerle üye kaydetmek ve İşçinin iradesini yok sayarak işverenin onayı ve desteği ile örgütlenme yapmak sendikal ilkelerle bağdaşmadığı gibi böyle bir anlayıştan emekçilerin haklarını koruması ve geliştirmesi beklenemez. İşçileri tehditle, şantajla, yandaş sendika Hizmet İş’e üye olmaya zorlayanlara sesleniyoruz. Önce aynaya bakınız sizin Genel başkanınız çıkıp her gün medyada, TV’lerde zorla istifa ettirilen belediye çalışanları diye demeç vermektedir. Aynı yöntemi geçmişte kendileri uygulayarak şimdide yine sırtını dayadığı iktidarın AKP’li Belediye Başkanı aracılığıyla tehdit ve şantajla biç bir sorunları olmayan ve sendikalarından memnun olan Ormanlı Belediyesinde ki üyelerimizi sendikamızdan zorla istifa ettirilerek üye yapmaya çalışmışlardır. Belediye İş Sendikası Ormanlı Belediyesinde 20 yılı aşkın bir süredir örgütlü sendikadır. Bu süre içersinde gücünü her zaman için işçiden almıştır. İşçilere yapılan bu zulmü, adaletsizliği,baskıyı hukuksal yolları kullanarak dün de cezasız bırakmadık, bugünde ve yarında bırakmayacağız. Belediye İş Sendikası olarak; bugün siyasi iktidarın desteğine güvenerek Ormanlı Belediyesi emekçilerine zulüm eden onları aşı ile ekmeği ile tehdit ederek yandaş Hizmet İş’e üye olmaya zorlayanları kınıyoruz. Belediye İş Sendikası İşçilere yapılan bu insafsız uygulamalara karşın her türlü mücadeleyi sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir"