Devrek'te, Mücayede - Cevat Alabaş çiftinin 3 çocuğundan ikincisi olan 17 yaşındaki Nezahat Alabaş, 24 Temmuz'da, arka daşına gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Devrek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi alan Alabaş, Asuman adındaki ar kadaşıyla yürürken iddiaya göre, plakası tespit edilemeyen bir otomobile zorla bindirilip kaçırıldı.
Nezahat Alabaş'ın ailesinin şikayeti üzerine hareket geçen polis araştırma başlattı. Kızının çok sevdiği oyuncak bebeğe sarılarak ağlayan 40 yaşındaki Mücayede Alabaş, Nezahat'ın kaybolduğu gün arkadaşına gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını belirterek şunları söyledi: "Gidiş o gidiş, bir daha eve dönmedi. Arkadaşına nerede olduğunu sorduğumda, 'Yoldan karşıya geçerken, bir araba geldi, zorla bindirdiler' diye anlatınca soluğu karakolda aldım. Kızımı kaçırdılar. Çünkü kızımın böyle cahillik yapmasına hiç ihtimal vermiyorum. Kaçıranların vicdanı varsa kendilerini bizim yerimize koysunlar ve meydana çıksınlar ya da telefon etsinler. Kendi rızasıyla kaçtıysa uzlaşma yoluna gideriz ama kızımın hayatından endişe ediyorum. Cuma gününden beri haber yok. Öldü mü, öldürüldü mü bilemiyoruz. En azından bir kere sesini duysaydık. Kızım Kuran Kursu'na gittiği zaman bile onu özlüyorduk."
Nezahat Alabaş'ın Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü'nde çalışan babası 44 yaşındaki Cevat Alabaş ise, "Kızımın hayatından endişe ediyorum. Kaçıranların vicdanları varsa en kısa zamanda bir telefon açsınlar, bize ulaşsınlar. Kızımın yaşı tutmuyor. Kızım Kuran Kursu'nda hafızlıkta okuyordu. Baba-kız ilişkimiz çok iyiydi. Yüreğim kan ağlıyor" diye konuştu.