Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve (ZOTEV) 20 Nisan 2022 tarihinde saat 12.00'de Endüstri Meslek Lisesi'nin toplantı salonunda Olağan genel kongresini gerçekleştirdi.

Kongrenin Divan Başkanlığını Erol Şeref, Celal Akyol ve İsmail Torlakçı yürüttü.

Gündem gereği, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında, Divan Başkanı Erol Şeref, Vakfın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Şeref; “Vakfın gerek okulumuz gerekse kentte önemli hizmetlere imza attığını biliyorum. Bundan sonra görev alacak, mütevelli heyeti ve Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum.” dedi

Daha sonra Vakıf Başkanı Fikret Zaman geçtiğimiz dönemin faaliyetlerini genel kurula bilgi olarak aktardı.

“Endüstri Meslek Lisesi Mezunlarını Vakfa üye olmaya davet ediyorum”

Fikret Zaman’da çalışmalarda kendine destek verenlere teşekkür ettikten sonra, geçen dönemin çalışmalarını hizmetleri tek tek aktardı. ZOTEV’in kentte ki yerine değindi ve Zonguldak’ta eğitim alanında çok önemli misyonu olduğuna vurgu yaptı ve tüm Endüstri Meslek Lisesi Mezunlarını Vakfa üye olmaya davet etti. Pandemi dönemi nedeniyle salgın nedeniyle toplu etkinlikleri gerçekleşmese de geçen dönemde okulumuza, öğrencilerimize imkânlar ölçüsünde gerekli desteği verdiklerini, bundan sonra seçilecek yeni yönetimin geçmişteki deneyim ve tecrübelerinin de değerlendirerek yeni dönemde daha güçlü bir ZOTEV için birlikte çaba sarf edeceğini ifade etti. Fikret Zaman bugüne kadar kendisine destek veren üyelere, okul öğretmen ve Müdürlerine teşekkür etti. Ve  “1995'ten bugüne kadar her 2 yılda bir kongre yapıyoruz bu 14. genel kurulumuz olacak. Kongre'de başkanlığa yeniden adayım “dedi.Faaliyet raporunu okudu.

Yıldız; “Bu gönüllü bir hizmet, çaba, zaman ayırıp bu çalışmaları yapıyoruz”
 

Daha sonra söz alan Okul Müdürü Muhammet Yıldız söz aldı. Yaptığı konuşmada; “ZOTEV’in okulumuza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzun her eğitim-öğretim dönemi farklı ihtiyaçları oluyor, Vakfımız da  gücü oranında katkılarını yapıyor. Görev alan Başta Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu, Mütevelli heyeti üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu gönüllü bir hizmet, çaba, zaman ayırıp bu çalışmaları yapıyoruz. Daha güçlendirmek için bu tür toplantılar, kongre aynı zamanda yan yana gelip yapılması planlanan konuları burada konuşarak ortak akıl yaratıyoruz.” diyerek Vakfa destek veren herkese teşekkür etti.

Kongrede yeni yönetim Şu isimlerden oluştu

Başkan Fikret Zaman, Başkan Yardımcısı (Aynı zamanda Okul Müdürü) Muhammet Yıldız, Sayman Şenol Kadem, Sekreter Bahaddin Arı, Üye Volkan Mucuk, Üye Osman Cora, Üye Serkant Bayrak

Denetim Kuruluna:

Kaya Arığ, Salih Zühtü Onart, Mustafa Atar oy birliği ile seçildiler

Kongrede  gündem gereği, Dilek ve Temenniler maddesinde üyeler Vakfın önümüzdeki döneme ilişkin önerilerini ifade ettiler.