Zonguldak Teknik Eğitim Vakfı, ( ZOTEV)  3. Geleneksel Pilav Şenliğini Pazar günü yaptı. Endüstri Meslek Lisesi Bahçesinde gerçekleştirilen Pilav Şenliğini Zonguldak belediye Başkanı İsmail Eşref, Teknikerler ve Yüksek Teknikerler Derneği Başkanı Celal Akyol, Türk Ocağı Reisi Erol şeref, Vakıf yöneticileri, Okul müdür ve öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı. Şenliğin kısa açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Burhan Kuyu, okulun 1945 yılından bu yana eğitim ve öğretim yaptığını kaydetti. Endüstri Meslek Lisesinden Mezun olan Belediye Başkanı İsmail Eşref 'de yaptığı konuşmasında şunları söyledi " Ben özellikle Endüstri Meslek lisesinde okumayı istemiştin. O zamanlar Bartın'da EML yoktu o nedenle Zonguldak'a yerleştik ve o zamandan bu zamana kadar Zonguldak'ta ikamet etmekte ve görev yapmaktayım. Meslek Liselerinin önemi çok büyük. Bu okuldan Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Çok sayıda yönetici yetişti"
Daha sonra Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar- Ge Robot Ekibi, 7'nci Uluslararası ODTÜ Robot Yarışması'nda 3 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza atanlara plaketleri verildi
Plaket töreninin ardında bir konuşma yapan ZOTEV Başkanı Fikret Zaman
Yaptığı konuşmasında Okulun Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olduğunu belirterek şunları söyledi " Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olan okulumuz önceleri ülkemizin ihtiyacı olan maden mühendislerini yetiştirip ülken dört bir tarafındaki madenlerin işletilmesi için görevlendirildi.Günümüze kadar okulumuzdan Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve çeşitli mesleklerde mühendisler, başarılı öğretmenler ve ustalar çıkmıştır. Sportif, kültürel faaliyetlerde önemli isimler öne çıkmıştır. ZOTEV olarak bizler okulumuza sahip çıkıyoruz. Çok kısıtlı olanaklarla fakir öğrencilerimize ve okulun ihtiyacı olan bir çok konuda yardımcı oluyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından Okuldan emekli olan öğret menler ve başarılı öğrencilere plaket verildi ve halk oyunları gösterisi ile  pilav şenliğine devam edildi.