2-5 Temmuz 2009 tarihleri arasın da Zonguldak'ta yapılan  Kültür Araştırmaları Derneği ve İletişim Araçları Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Medya  ve Kültür Sempozyuma Karaelmas Üniversitesi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği ev sahipliği yapmış ve Emeğin Baş-kentine yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 48 üniversiteden 140 akademisyen ve gazeteci katılarak bildiriler sunmuştu.
Bu organizasyonun Zonguldak'ta düzenlenmesi için özveriyle çalışan ve Zonguldak'ın adının da duyulmasında büyük katkıları bulunan Marmara Universitesi, Iletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu  gazetemizin köşe yazarlarından Eyüp Bektaş'a bir mesaj gönderdi. Bektaş'ın sempozyuma katkı verenlere bir Zonguldaklı olarak teşekkürlerini de sunduğu köşe yazısı ile ilgili olarak düşüncelerini ileten Prof. Türkoğlu şöyle dedi:

ZONGULDAK BİZİM İÇİN ÖNEM TAŞIYOR
"Bir suredir ailevi-sağlık sorunlarım nedeniyle internete ulaşamıyordum, simdi yazabiliyorum, Zonguldak'ta gerçekleştirdiğimiz medya ve kültür sempozyumumu ile ilgili övücü yazınız ve katkılarınız  için çok-çok teşekkürler, İnanın ki, dağın başında toplandığımız 200e yakin iletişim akademisyenleri için Zonguldak artık başka bir önem taşıyor, Hemen sempozyum ardından gelen sel-heyelan haberlerine dikkat kesildik, havaalanı acildi haberlerini de ilgiyle izledik, merak ediyoruz tüm bunları. Biz de bir çesit entellektüel emekçileriz, yıl boyunca eğitimle geçirdiğimiz üstelik çeşitli baskılarla akademik çalışmalardan uzak kaldığımız zamanın bir rövanşı olarak, hatta eğitime daha da katkıda bulunmak üzere ihtiyacımız olan akademik paylasımımızı yasamak üzere bu yıl için seçtiğimiz ve uzun yıllar boyu hafızamızda kalacak Karaelmas'in merkezi Zonguldak'ta buluşmak hepimiz için çok önemliydi, Kdz Ereğli daha çok adı geçen bir yer, biliyorsunuz, ama Zonguldak da bilinmeliydi ve artık biliniyor. İlginiz, katkınız ve her şeyden önemlisi iyi niyetimizi görmeniz bizim için çok-çok değerli, var olun,  sağ olun, bundan sonra hep yanınızdayız, Sevgi ve selamlarımla."