Devlet Tiyatroları'nın Zonguldak'ta sergilediği dördüncü oyun olan ''İki Çarpı İki'', 5-6 Şubat'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) seyirciyle buluştu. Seray Gözler Yeniay ve Adnan Biricik'in birlikte sergilediği iki kişilik oyun, seyirciden tam not aldı.
Oyunun Cuma akşamki gösterimine, Vali Erdal Ata, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran tiyatroseverler, adeta tiyatroya olan susuzluklarını giderdiler.
Konusu, iki ayrı ilişkiyi ele alan oyun, birbirine zıt karakterlerdeki iki ayrı çiftin ilişkilerinde yaşadığı monotonluğu, kişilerin her birinin tükenmişliklerini, arzularını, yaşadıklarından ya da yaşayamadıklarından duydukları pişmanlıklarını çarpıcı bir anlatımla dile getiriyor. Bu çiftlerin bir arkadaş yemeği sırasında tanıştıkları, kendilerine benzer karakterdeki kişilerle eşlerini aldatmaları üzerine ilerleyen oyun, tüm bu yaşananlar sonunda zıt karakterlerde olan ve hiç anlaşamayan evli çiftlerin aslında birbirlerine ihtiyaç duyduklarını fark etmelerine neden oluyor.
Behiç Ak'ın yazdığı ve Serpil Tamur'un yönettiği, çapraz bir aldatma konusu üzerinden ele alınan oyunun başarılı ışık düzeni ve Seray Yeniay ile Adnan Biricik'in oyunculukları Zonguldak seyircisinin beğenisini topladı. İkişer zıt karakteri başarıyla canlandıran oyuncular soğuk havaya rağmen salonu tamamen dolduran Zonguldaklı tiyatroseverler tarafından dakikalarca alkışlandı.