Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'nde bulunan havaalanına 47 yıl aradan sonra ilk tarifeli uçak inişi yapıldı. Davul zurna eşliğinde oynayan köçeklerin karşıladığı Almanya uçağını görmek için binlerce insan havaalanına akın etti. Bazı vatandaşlar uçağın piste inişi sırasında hatıra fotoğrafı çektirip, video kameraya kaydetti.
Zonguldak Havaalanı'na 47 yıl aradan sonra ilk tarifeli uçak seferleri başladı. Almanya'nın Düsseldorf kentinden Zonguldak'a 140 yolcusu ile birlikte piste iniş yapan Germania Hava Yolları'na ait Boeing 737-700 tipi uçak, sabah saat 10.30'da Zonguldak semalarında göründü.

MİTİNG GİBİ KARŞILAMA
46 yıl önce yapılan son tarifeli seferden sonra 1999 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından törenle hizmete açılan Zonguldak Havaalanı'nda ilk tarifeli seferin yapılması nedeniyle binlerce Zonguldaklı havaalanına akın etti. İlk uçak seferini izlemek için Zonguldak Havaalanı'na gelen binlerce meraklı vatandaş, araçlarıyla kilometrelerce uzunlukta konvoylar oluşturdu. Çoluk-çocuk 7'den 70'e uçağın inişini görmek için gelen vatandaşlar Zonguldak semalarında uçağı ilk gördüklerinde çığlık atıp ıslık çalarak alkışladılar. Bazı vatandaşlar bu tarihi anı fotoğraf ve video kamera çekerek ölümsüzleştirdiler.

KÖÇEKLİ KARŞILAMA
Almanya uçağının inişi sırasında havaalanında renkli görüntüler yaşandı. Halk oyunları gösterilerinin yanı sıra yöresel meyter(erkek köçek) ekibi davul zurna eşliğinde açılaşa gelenlere şov yaptı. Bazı vatandaşlar ise uçağı pankart açarak karşıladı. Uçağın indiği piste az sayıda davetli alınırken, basın mensupları piste alınmadı.

DOMUZ GRİBİ TARAMASI
Almanya'dan Zonguldak'a gelen 140 yolcu Dünyayı kasıp kavuran domuz gribine karşı sağlık kontrolünden geçirildi. Pasaport kontrolünden geçtikten sonra sağlık ekipleri tarafından oluşturulan noktada ateşleri ölçülen ve kulaklarına cihazla bakılan yolcular sağlık taramasının ardından valizlerini alarak giriş yaptılar.
Öte yandan yolcular arasında İnterpol tarafından aranan A.E. isimli bir kişinin gözaltına alınması, heyecana neden oldu. Aranan yolcunun işlediği bir suçtan ötürü mahkeme tarafından arandığı öğrenildi.Yolculardan 77 ya-şındaki Fatma Gökdemir, Almanya'dan Zongulydak'a gelirken b.üyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, " Artık 2 saat 45 dakikada Zonguldak'a gelebileceğiz. Çok mutluyum" dedi.Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, 47 yıl sonra Almanyalı gurbetçilerin uçakla Zonguldak'a gelmesinden ötürü mutlu olduklarını belirterek, "1962 Zonguldak'tan Almanya'ya gitmişlerdi. Hayal etmişlerdi. Zonguldak'a uçak inmez diyorlardı. Ama biz bunu gerçekleştirdik. 47 yıl sonra Almanya'dan gelenler bu hayali gerçekleştirdiler. Çok güzel bir uçuş oldu. Bunu gurbetçiler ve Zonguldak halkının sahiplenmesini istiyorum. Zonguldak'ın kapasitesi var. 250-300 bin kişiyiz Almanya'da biz orada dernekçilik yapıyoruz. Yarında 148 yolcu ile gelecek uçak. Normalde hergün uçak olsa her gün dolu gelecek. Çünkü bu kapasite var. Almanya'dan Zonguldak'a haftada bir gün uçak gelecek" dedi.