Zonguldak Platformunun düzenlediği imza kampanyasını desteklediklerini belirten Kahveci, diğer illere gösterilen ilginin Zonguldak’a gösterilmesini istedi.

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci yaptığı yazılı açıklama ile Zonguldak Platformunun Mithatpaşa Tüneli projesinin hayata geçmesi için başlattığı imza kampanyasını desteklediklerini bildirdi.
Kahveci, "Bu projenin yıllardır konuşulduğu fakat bir türlü yöneticiler ve siyasiler tarafından bir şey yapılmayarak günümüze kadar gelmesi üzüntü verdiği gibi kimlerin bu kente ne kadar değer verdiğini de göstermektedir" dedi.
Diğer illere kaynak aktarılırken Zonguldak'ın mahrum edilmemesini vurgulayan Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Zonguldak Platformunun öncülük ederek gündeme getirdiği 100 e yakın sivil toplum kuruluşların da desteklediği Mithatpaşa Tüneli Projesinin hayata geçmesini Eğitim İŞ Sendikası olarak destekliyoruz ve bu kampanyayı başlatan değerli platform yöneticilerini de tebrik ediyoruz.
Bu projenin yıllardır konuşulduğu fakat bir türlü yöneticiler ve siyasiler tarafından bir şey yapılmayarak günümüze kadar gelmesi üzüntü verdiği gibi kimlerin bu kente ne kadar değer verdiğini de göstermektedir. Öğle saatlerinde bile Gazipaşa caddesinde trafik sıkıntısı olması sürücüleri ve insanları rahatsız etmesi bir nevi çileden çıkarması nedeniyle platform yöneticilerini harekete geçirmiş, önemli bir sorunu ayyuka çıkarmıştır. Halkında bu projeyi imzalarını atarak destekledikleri açıkça görülmektedir. Bu projenin tamamlanması halinde merkez çarşı bir nevi rahatlayacaktır. İnsanlar ve araçlar daha rahat hareket edeceklerdir. Böylece insanlara layık ortamlar yaratılmış olacaktır. Başka illere gösterilen ilgi Zonguldak'a da gösterilmelidir. Diğer illere kaynak aktarılırken Zonguldak mahrum edilmemelidir. Halk ve platform görevini yapmış iş siyasilere ve bizi yönetenlere sıra gelmektedir. Zonguldak'a bir çivi de bizden diyenlerdedir. Bunun yanında ilimizde kentsel dönüşüm projeleri, dere ıslah projeleri, Filyos projesi, hava alanı ve çevre yolları yapılarak hayata geçirilmelidir. Eğitim ve sağlık alanındaki sorunlarda bir an önce çözülmelidir.
EĞİTİM İŞ Zonguldak'ın modern ve çağdaş kent olma yolundaki atılacak her türlü sosyal girişimi desteklemeye devam edecektir."