TBMM Başkanı Köksal Toptan, 2009 Yılı TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödüllerine layık görülen kişi ve kuruluşları açıkladı.

 

Zonguldak’tan AHMET ERDOĞAN, RIFAT GÜPGÜPOĞLU , HİKMET - ALİ OSMAN ODABAŞ ve İSMAİL RECAİ ŞANLI’nın layık görüldüğü açıklandı.

 

 

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 2009 Yılı Onur ve Üstün Hizmet Ödüllerini açıkladı.  Toptan'ın açıklaması  şu şekilde:

"TBMM Başkanlık Divanımız 25 Haziran 2009 Perşembe günü yapmış olduğu toplantıda TBMM Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü'ne gösterilen adaylarla ilgili değerlendirmelerini tamamlamıştır.

Buna göre Meclisimizin en prestijli ödülü olan 2009 Yılı Onur Ödülü'ne ülkemizin yetiştirdiği tarihçi, yazar ve bilim adamı Prof. Dr. Kemal Karpat layık görülmüştür.

2009 Yılı Üstün Hizmet Ödülü'ne ise 160 kişi, dernek ve vakıf aday gösterilmiştir. 

Başkanlık Divanımızın yaptığı değerlendirme sonucunda, 6'sı dernek ve vakıf, 62'si şahıs olmak üzere toplam 68 sivil toplum örgütü ve şahısa ödül verilmesi kararı alınmıştır.
Gösterdikleri özverili, başarılı ve yararlı çalışmalarıyla ülkemize önemli katkılarda bulunan değerli kişi ve kurumlara verilen bu ödüller, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletimiz adına teşekkürüdür.
Yine bu anlamlı ödüller, ülkemize eğitim, sağlık başta olmak üzere çeşitli alanlarda hizmet eden fedakar insanlarımıza gönül borcunun, minnet duygularının bir ifadesidir.

TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödüllerine katkıda bulunan, TBMM Başkanlık Divanı Üyelerimiz başta olmak üzere TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Üyelerine, adayları öneren Milletvekillerimize, Valiliklerimize, İl Genel Meclislerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Milletimizi temsil eden Yüce Meclisimiz, bu ödülleri halkımız adına büyük bir gururla vermektedir.  Ödül alanları yürekten kutluyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum."

2009 Yılı TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödüllerine Zonguldak ilinden  AHMET ERDOĞAN, RIFAT GÜPGÜPOĞLU , HİKMET - ALİ OSMAN ODABAŞ ve İSMAİL RECAİ ŞANLI layık görüldü.

 

2009 Yılı TBMM Onur ve Üstün Hizmet Ödüllerine layık görülen kişiler ödüllerini TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan 13 Temmuz Pazartesi günü TBMM Tören Salonu'nda düzenlenecek törenle alacaklar.