Bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve kaynakların yerinde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan "Düzey-2 Kalkınma Ajansı" sayısı 10'dan, 26'ya çıktı.
Bazı Düzey-2 Bölgelerinde Kalkınma Ajansları Kurulması Hakkında Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar çerçevesinde kurulacak Düzey 2 Kalkınma Ajanslarının merkezleri şöyle: Tekirdağ, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Ankara, Isparta, Hatay, Nevşehir, Kayseri, Zonguldak, Trabzon, Kastamonu, Kars, Malatya.
Bazı Düzey-2 bölgelerinde kurulacak Kalkınma Ajanslarında oluşturulacak Kalkınma Kurulu, illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda toplam 100 üyeden oluşacak. Kalkınma kurulunda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsil edilecek.
Kurul üyeleri, bu karar yayımlandığı tarihten itibaren 4 yıl için görev yapacak. Ajanslarda ilk takvim yılı için; 5 veya 6 ilden oluşan Düzey-2 bölgelerinde en fazla 40 uzman personel ve 8 destek personeli olmak üzere toplam 48, diğer bölgelerde en fazla 30 uzman personel ve 6 destek personeli olmak üzere top-lam 36 personel istihdam edilecek.