Devlet Tiyatroları'nın 60'ıncı yılında 60 sahne hedefi doğrultusunda, geçtiğimiz günlerde açılan Zonguldak Devlet Tiyatrosu, Başkent oyuncularını ağırlayacak.
Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu "Şahane Düğün" Zonguldak Devlet Tiyatrosu'nda, 22-23 Ocak tarihlerinde seyircisiyle buluşacak. Robin Hawdon'un yazıp Hakan Çimenser'in yönetmenliğini üstlendiği oyunun dekor tasarımı Işın Mumcu'ya, giysi tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık tasarımı ise Şükrü Kırımoğlu'na ait. Meltem Baytok, Okan Şenozan, Tolga Çiftçi, Aslı Kılan, Hülya Gülşen Irmak ve Pervin Ünalp'in rol aldığı oyunun konusu şöyle:  "Evlilik, her genç insanın hayali? Beyaz gelinlik, çiçekler, kutlamalar, balayı... Ancak, damat kutlamaya düğünden bir gece önce başlarsa ne olur? Ömür boyu sürecek bir ilişkinin başlayacağı nikah günü Damat Bill, balaylarını geçirecekleri otel odasında hiç tanımadığı bir kızla uyanır. Ve gelinliğini giymek için nişanlısı Rachel odaya gelmek üzeredir. Durumu kurtarması için sağdıcı Tom'dan kızın onunla olduğunu söylemesini ister. Fakat Tom'un yeni kız arkadaşı Judy, sevgilisinin en yakın arkadaşları ile tanışmak üzere nikaha katılacaktır. Tom ve Bill bu karmaşık durumu düzeltmeye çalışırken, oda hizmetçisi, gelinin annesi Daphne ve dayısı Max'in de dahil olmasıyla olaylar işin içinden çıkılmaz hale gelir."
Zonguldak Devlet Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Turgut Özakman'ın yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Töre" adlı oyun ile 15 Ocak'ta sanat hayatına "merhaba" demişti.