Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Kazım Sarıcı, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, yerine ise Zonguldak Kadın Doğum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Çıtlak’ın başhekim olarak atandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi ve Nöroloji Uzmanı Dr. Kazım Sarıcı, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne atandı. Yerine ise Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk hastalıkları Uzmanı Dr Mustafa Çıtlak getirildi. Çıtlak, geçtiğimiz yıl domuz gribi salgınına karşı hastanede aldığı başarılı önlem ve tedbirlerle dikkatleri çekmişti.
Eskişehir’e atanan Sarıcı ise, kendisine para vermek isteyen hastaları hgröev yapıtğı hastaneye bağış yapmaya yönlendirmesi ile gündeme gelmiş, 2005 yılında Başbakan recep Tayip Erdoğan’ın elinden yılın doktoru ödülünü almıştı. 11 yıldır doktorluk yapan Sarıcı, 2 yıl Zonguldak Devlet Hastanesi’nde görev yapmış, 2008 yılından itibaren de Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni yürütmekteydi.
Sağlık Bakanlığı tarafından ataması yapılan her iki doktorunda tebligatı imzalamasının ardından yeni görevlerine başlayacağı belirtildi.