Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen "Piri Reis'ten Katip Çelebiye Kadar Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı" adlı harita sergisinin Zonguldak'ta açılışı gerçekleştirildi.
Zonguldak'ta bir AVM'de açılışı gerçekleştirilen harita sergisine Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir, İl Kültür Müdürü Zekai Kasap, Çevre ve Orman İl Müdürü Nazmiye Uzun, İl Defterdarı Ali Öztürk ve daire müdürleri katıldı.
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, sergi hakkında şu bilgileri verdi:
 "Katip Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümü programı kapsamında yurtiçi ve yurt dışında sergilenmek üzere, Bakanlığımızın katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından, 'Piri Reis'ten Katip Çelebi'ye kadar Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı' adlı harita sergisi hazırlandı. Sergide, 16. yüzyılın başından 17. yüzyılın sonuna kadar geçen zaman diliminde kısacası, Piri Reis'ten Katip Çelebi'ye kadar olan dönemde üretilen haritalar sergilenmektedir. Osmanlı'nın bu iki ünlü bilim adamının eserlerinin dışında Amerika ve diğer coğrafi keşifleri anlatan Suud el-Niksari, Gelibolulu Mustafa Ali, Ali Macar Reis, Ebubekir Behram Dımaşki gibi tarihçi ve coğrafyacıların bazı eserleri ile Batılı coğrafyacılara ve Katip Çelebi'nin 1648 yılında hazırladığı Cihannüma adlı eserinin, 1732 yılında İbrahim Müteferrika tarafından ilavelerle yayınlanan versiyonunda yer alan haritalarla birlikte toplam 35 eser dijital resimleme tekniği ile büyütülerek sergi mekanı ile uyum içinde sunulmaya çalışılmıştır.  Sergide, Osmanlı'nın dünyayı nasıl algılamaya başladıklarına açıklık getirmek amaçlanmıştır. Haritalar ile özellikle coğrafi keşiflerden sonra 'Osmanlı'nın dünyaya bakışı nasıl değişti?' sorusuna bir ölçüde açıklık getirilmesi hedeflenmiştir. Sergilenen haritalar, döneminin tekniklerini ve keşiflerin etkilerini yansıtmaktadır. Bugünkü atlaslardaki çizimlerden, alışılmış haritalardan farklı olarak yerkürenin ve kıtaların bazıları ters, bazıları baş aşağı çizilmiştir. Bazı haritalarda enlem ve boylam çizgileri kullanılmış, bazılarında ise yer ve konum bulmak için projeksiyon merkezleri sadece rüzgar gülleri ile süslenmiştir."