Zonguldak ve Köylerini Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Cuma akşamı Telekom İl Müdürlüğü yemek salonunda üyelerine yemek verdi.
Yemeğe; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Tarım Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, dernek yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve üyeler katıldı.Dernek Başkanı Necati Başar, zaman zaman yapılan bu tip sosyal etkinliklerin birliktelik açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Başar, davete katılanlara teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:

"SIKINTILARIMIZ BÜYÜK"
"Zonguldak'ın değerli simalarını bir araya getirerek gündemi tartışıyoruz. Dernek olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Burs verdiğimiz birçok öğrenci var. Zonguldak'ın kalkınması açısından sürekli projeler üretiyoruz. Ayrıca kentimizin çok fazla sorunu var. Bu sorunların başını; işsizlik, çevre yolları, Mithatpaşa Tüneli ve Filyos Vadisi çekiyor. Zonguldak da, diğer iller gibi programa alınmalı ve gerekli ödenekler gönderilmelidir. Amacımız iktidarı ve muhalefeti bir araya getirerek Zonguldak'ın sıkıntılarını hep birlikte çözmeye çalışmak."
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de, konuşmasında şunları söyledi;

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"
 "Zonguldak'ın bu tip buluşmalara ihtiyacı var. Bizlerin milletvekilleri olarak kentimize karşı büyük sorumluluklarımız bulunuyor. Bunları gerçekleştirebilmek için de halkımızın desteği gerekiyor. Zonguldak geçmişte Ereğli Demir-Çelik ve TTK ile kalkındı. İnsanlarımız yerin yüzlerce altında can vererek Zonguldak'ı bugünlere getirdiler. Fakat kentimiz hak ettiğinin karşılığını alamadı, sürekli üvey evlat muamelesi gördü. Önce Bartın ve Karabük ayrıldı. Sonra birçok bölge müdürlüğümüz kapatıldı veya taşındı. Hala da taşınmaya çalışılan müdürlüklerimiz var. Bu sorunları sürekli TBMM'ye taşıyoruz. Önceki günlerde mecliste bir soru önergesi sunmuştuk. Kayseri ve Konya gibi bizden katlarca gelişmiş iller, Zonguldak'ın aldığından çok daha yüksek fona sahip oluyor. Avrupa Birliği Hibe Fonu dediğimiz gelirin, Zonguldak'a daha fazla gelmesi gerekirken, bu illere neden fazla gönderildiğini merak ediyoruz.
Sorunların üzerine hep birlikte gidersek, çözme gücümüz de o kadar artar. Zonguldak'ı, yine eski büyük Zonguldak haline getirmek için herkes üzerine düşen görevi yapmalı."