Almanya Essen'de Zonguldaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

** Zonguldak Valisi Erdal Ata başkanlığında yaklaşık 100 kişilik grubun Çaycuma Havaalanından Almanya'ya giderek katıldığı gecede gurbetçilerden havaalanına tam destek vermesi istendi. Zonguldak Valisi Erdal Ata ise Zonguldak'ın geleceği ile ilgili net mesajları binlerce gurbetçi önünde açıkladı.

Almanya Essen şehrinde gerçekleştirilen 14. Yılda Yardıma Muhtaç ve Engelliler Yararına Zonguldaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen gece büyük ilgi gördü. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Essen Belediye Başkanı, Essen Türk Konsolosu Dr.Hakan Akbulut, Çaycuma, Devrek, Filyos, Saltukova Belediye Başkanları, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Zonguldak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticileri, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Ali Tarakçı, CHP Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Turhan Oral, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz.Ereğli Temsilcisi ve Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yazıcıoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede ilk olarak Zonguldaklı çocukların oluşturduğu koro beğeni topladı.
Zonguldak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Birlik ve beraberlik içersinde önemli işlere imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. Burada gençlerimiz var gençlerimizin uyuşturucu tuzağına düşmemesi için geçtiğimiz günlerde bir seminer gerçekleştirdik. Çaycuma'da havaalanı faaliyete girdi. Havaalanı desteklenmeli ve mutlaka sahip çıkılmalı. Sahip çıkar ve desteklerken havaalanı büyümeye devam eder. Zonguldak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde sadece başkan yok biz bu işe yönetim ile birlikte girdik. Başarı benim değil hepimizin başarısıdır" dedi.
Essen Türk Konsolosu Dr.Hakan Akbulut'da konuşmasında, "İki teşekkür etmek istiyorum birincisi Zonguldak'tan bu etkinliğe gelerek destek olan başta Zonguldak Valisi Erdal Ata ve diğer davetlilere teşekkür ediyorum yine ikinci teşekkürüm de Zonguldak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yöneticilerine. Zonguldaklılar Almanya'da oldukça büyük bir güçtür. Bu etkinliğin Essen'de gerçekleştirmesi bizler için son derece önemlidir. Essen ile Zonguldak'ın kardeş şehirler olması yolunda atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum" sözleriyle konuştu.

KÜLTÜR YAŞATILMALI
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Almanya'ya Vali Erdal Ata başkanlığında kafile ile Çaycuma'dan geldiklerini belirterek, "Buraya birlik ve beraberliğe katkı sağlamak amacıyla geldik. Kültürlerin yaşatılması, kuşaklara örf ve adetlerin aktarılması, bölgenin tanıtılması önemlidir. Zonguldaklılar Derneği önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Çaycuma'da havaalanı faaliyete geçti ve biz de Çaycuma'dan Almanya'ya direk uçtuk. Herhangi bir sıkıntı problem yaşamadık herşey çok güzel. Buradaki havaalanına tüm Zonguldaklıların sahip çıkması gerekiyor. Açmak için çok uğraşıldı şimdi yaşatmak için uğraşmalıyız. Devrek Baston Festivalini her sene gerçekleştiriyoruz. Festivalin tarihini gurbetçilerimize göre belirliyoruz. Tüm halkımızı da Devrek'te gerçekleştireceğimiz baston festivaline davet ediyorum" dedi.

250 BİN BATI KARADENİZ İNSANI
Öger Türktur Yöneticisi Recep Akın, Çaycuma Havaalanında iç hat uçuşları bile yapmak istemeyenlere inat Çaycuma'dan yurt dışına uçuş koyduklarını belirterek, "Yaklaşık 200-250 bin Batı Karadeniz bölgesinde bulunan insanımız burada yaşamakta. İç hat seferleri bile koymak istenilmediği Çaycuma Havaalanından yurt dışına sefer konuldu" sözleri ile düşüncelerini ifade etti.

HAVALANINA DESTEK
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'de salonda büyük ilgi gören isimler arasında yerini alırken yaptığı konuşmasında, Çaycuma havaalanına gurbetçilerin destek vermesini istedi. Gülşen, "Zonguldak Havaalanından Almanya'ya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çaycuma son 5 yılda yüzde 30 oranında büyüdü. Çağdaşlaşmayı gurbetçilerimizin sağlayacağı katkılarla sağlıyoruz. İnşallah güzel işlere birlik ve beraberlik içerisinde imza atacağız" dedi.

EREĞLİ VE ALAPLI'YI TEMSİLEN BURDAYIM
CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'da konuşmasında şunları söyledi. "Ereğli ve Alaplı adına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ereğli ve Alaplı'yı temsilen buradayım. Bu etkinliği gerçekleştiren birlik ve beraberliği sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum"

İÇ HATLAR BAŞLAYACAK
Zonguldak Valisi Erdal Ata'da, İl'in Valisi olarak bu birlik ve beraberlik tablosundan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında, "Ben ilk önce Zonguldak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerine bu etkinliği gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Çaycuma Havaalanında hiçbir sorun yoktur, güvenlidir. Çaycuma Havaalanından uçarak Almanya'ya geldik. Hedefimiz en kısa süre içerisinde iç hat seferlerine de başlanması. Bunun için gerek Türk Hava Yolları gerekse özel firmalar ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah kısa sürede bu süreci tamamlayacağız. Filyos Vadisi konusu, hem Zonguldak hem bölge illerine hem de ülkemizi ilgilendiren çok önemli bir projedir. Bölgemiz Türkiye'nin en önemli sanayi bölgelerinden olmaya aday. Şuanda orası serbest bölge ilan edildi. Yaklaşık yirmi milyon metre karelik büyük bir alan. 25 milyon kapasiteli büyük bir liman yapılacak. Ayrıca, demir çelikten, tershanelere, gübre fabrikasından, çimento fabrikasına kadar çeşitlli fabrikaların yapılması planlanıyor.
Doğrudan doğruya 8 bin kişiye, dolaylı olarak da 22 bin kişiye, yani 30 bin kişiye istihdam sağlayacak. Sanayi kuruluşları ilimizde yatırım yapmayı planlıyorlar. Bunlara ait çalışmalar yapılıyor. Kamulaştırma çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak. Bölgemize doğal gaz geldi. Ulaşımla ilgili karayollarının yaptğı ciddi çalışmalar var. 5 yıllık dönemde Zonguldak' ın tünelleri de dahil olmak üzere, ulaşımla ilgili hiç bir sorunu kalmayak" dedi

MUHTEŞEM GECE
Hasret, Ebru, Aydın Çimen, Sezai Çağdaş, Sinan Yılmaz ve Ece Erken'in sahne aldığı gecede gurbetçiler ve Zonguldak'tan gelenler doyasıya eğlendiler. Renkli görüntülere sahne olan Kanal 67 ekranlarından da Doğan Haber Ajansı aracılığı ile canlı olarak yayınlanan gecede Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Zonguldakspor, Çaycuma, Devrek, Kozlu ve Türk Milli takımı formaları satışa sunuldu. Zaman zaman kıran kırana geçen çekişmede en fazla parayı 5 bin euro ile Fenerbahçe forması aldı. Galatasaray forması 2 bin 200 euro'ya alıcı bulurken Trabzonspor forması da Malatya'lı bir gurbetçi tarafından 500 euroya alındı. Zonguldakspor ve diğer ilçe takımlarının formaları beklenen ilgiyi görmezken derneğin bu satışlardan yaklaşık 15 bin euro gelir elde ettiği belirtildi.

GÜLŞEN COŞTURDU
Gülşen'in saat 00.00 itibari ile sahne aldığı gecede gurbetçiler ünlü sanatçı Gülşen'in şarkıları ile coştu. Gurbetçiler sahne önünü doldurarak Gülşen'in şarkılarını cep telefonlarına kaydetmeye çalıştı. Gülşen gördüğü manzara ile ilgili olarak, "Birşey demiyorum çünkü beni özlemişsiniz ve seviyorsunuz bu yüzden görüntü alabilirsiniz ama artık şarkılara alkışlarınızla eşlik edin" sözleri alkışlandı. Gülşen yaklaşık 1 saat sahnede kalırken son şarkıyı yarıda bıraktı ve dışarıda bekleyen jeep'e atladı.

ALKIŞLAR DERNEK  YÖNETİCİLERİNE
Zonguldak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başka-nı Erol Yukarıbaş ve yöneticiler gece boyunca gerek gur-betçilerle gerekse Zonguldak'tan gelen misafirlerle yakından ilgilenerek organizasyonun mükemmel gerçekleştirilmesini sağladılar. Gerek gurbetçiler gerekse Zongul-dak'tan gelen misafirler gördükleri ilgiden son derece memnun olurken dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.