Zonguldak’ta 35 engelli, İl Jandarma Komutanlığı’nda 1 günlük temsili askerlik yaptı. Görme engelli 45 yaşındaki Celal Uzun'un okuduğu ‘Bana engelli diyorlar’ şiiri, törene katılanları duygulandırdı.

 

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, daire müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı. Tören öncesi saç ve sakal tıraşları yapılan engellilere, ünüformaları giydirildikten sonra, askeri araçlar

ile silah ve teçhizatlar tanıtıldı. Engelliler, daha sonra Türk bayrağının üzerindeki silahlara ellerini koyarak hep birlikte yemin etti. Yemin töreninin ardından, gözlerinde yüzde 60 oranında görme kaybı bulunan Celal Uzun, ‘Bana engelli diyorlar’ adlı şiirini okudu. Uzun’un, ‘Bana engelli diyorlar. Görmüyormuşum hiçbir şeyi. Beyaz asamla sendeleyerek yürürken yolda, nasıl alay ediyorlar bizimle. Bana engelli diyorlar’ dizeleriyle başlayan 8 kıtalık şiiri, törene katılan herkesi duygulandırdı. Bazı aileler gözyaşlarını tutamadı. Şiirini okuduktan sonra alkışlarla arkadaşlarının yanına giden Uzun da bu sırada duygulanarak ağladı. Tören, terhis belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.