*AKP Zonguldak Milletvekilleri Toptan, Erdoğan, İl Başkanı Uçar, AKP'li İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve yöneticilerinin katılımı ile Ankara'da bir araya gelerek bölgenin sorunlarını konuştular. Zonguldak'ın sorunlarını gösteren dosyalar ile Toptan ve Erdoğan'a verildi.

TOPTAN?DAN DEĞERLENDİRME:
Toptan, 2008 yılı ile karşılaştırdıklarında Zonguldak'ın her bakımdan daha iyi durumda olduğunu, tersanelerdeki sıkıntılar ve işçi çıkarmalar dışında Zonguldak ekonomisinin daha iyiye gittiğini belirterek, "Zonguldak üniversite kenti olma yolunda. Zonguldak ve Ereğli'ye sağlık alanında yatırımlar yapılacak. Filyos'da önemli aşama kaydedildi, Saltukova Havaalanında iç hat seferleri başlıyor, kurulan Zonguldak, Bartın, Karabük Kalkınma Ajansı ciddi katkılar sağlayacak. Sıkıntıları ve sorunları biliyorum" dedi.

HAZİNEYE DEVREDİLECEK:
Erdoğan'da, Ereğli Öğretmenevi inşaatının devam ettiğini, DDY'ye ait arsanın kıymet takdirinin yapılmasından sonra hazineye devredileceğini belirtti. Belediye ve İlçe Başkanlarının toplumsal sorumlulukları olduğunu, önceliğin toplumu ilgilendiren meseleler olması gerektiğini vurgulayarak birlik ve beraberliğe dikkati çekti.

TBMM'ye ait Sabit Osman Avcı Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemekli toplantıya AKP Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ile Fazlı Erdoğan, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk, Yerel Yönetimler Başkanı Vedat Emeksiz, İlçe ve Beldelerin Belediye Başkanları ile AK Parti İlçe Başkanları katıldı. Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, bir yakınının ameliyatı nedeniyle katılamadığını belirttiği toplantının başarılı geçmesi dileğinde bulundu.  Toplantıda konuşan AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak hakkında Zonguldaklılara brifing verirken 7 yıldır yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen projeler ve gerçekleştirilmesi düşünülen yatırımlar ile ilgili de detaylı bilgiler verdi.

TEK SESLİ OLABİLME
Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan konuşmasında İl ve ilçe yöneticileriyle Belediye Başkanlarının Zonguldak'ın geleceğini oluşturmak adına bir araya gelmesin den duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Zonguldak'ta hizmetlerin gerçekleştirilmesi, projelerin uygulanması, sorunların çözümünde tek sesli olabilmeyi ve azami işbirliğini ortaya koyabilmeyi çok önemsiyorum" dedi.

ÇOK PROJE UYGULANDI
AKP iktidarı döneminde Zonguldak'ta pek çok projeler gerçekleştirdiklerini belirten Zonguldak Milletvekili Toptan,  "Özellikle karayolu çalışmalarında çok ciddi gelişmeler kaydettik. Yeniçağ-Mengen, Mengen-Dorukan, Dorukan-Devrek, Sapça-Zonguldak, Zonguldak-Ereğli, Ereğli-Alaplı duble yol çalışmalarının devam ederken, Sapça yol çalışmalarında 4 tünel yapılması, Mithatpaşa Tünelinin projelen dirme çalışmalarını da sürmektedir" sözleriyle konuştu.

ZONGULDAK İYİ DURUMDA
Ereğli-Devrek, Ereğli-Armutçuk yol çalışmalarına başlanıldığını bu konuda Fazlı Erdoğan'ın bizzat çabasını takdir ettiğini, okullaşma konusunda önemli mesafe alınmasına kar şın yeni okul ihtiyaçlarının da önümüzdeki dönemde giderileceğini, Zonguldak'ın merkezinden geçen Üzülmez deresinin üstünün kapatılmasının başlı başına bir yatırım olduğunu da söyleyen Toptan şöyle konuştu:

"Dünyada yaşanan global krize rağmen Türkiye'de istikrarlı bir hükümetin olması nedeniyle en asgari ka yıplarla ülkemize ve bölgemize hizmeti esas alıyoruz. Zonguldak'ı 2008'den bu yılla karşılaştırdığımızda her bakım dan daha iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Tersanelerdeki sıkıntılar ve işçi çıkarmalar dışında Zonguldak ekonomisi eskiye oranla daha iyiye gidiyor. Üniversite her geçen gün yeni fakülteler ve yeni bölümlerin açılmasıyla gelişiyor, zenginleşiyor ve Zonguldak bir üniversite kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

SAĞLIK YATIRIMLARI
Zonguldak ve Ereğli'de sağlık alanında ciddi yatırımlarımız olacak. Buralarda Sağlık Kompleksi olabilecek geniş arsalar arayışındayız. Filyos'a baktığı-mızda 40 yıllık rüyamız gerçekleşiyor. Filyos'ta son bir yıldır gelinen noktaya baktığımızda iktidarlar değişse bile artık rayından çıkılamayacak bir sürece girildiğini görüyoruz. Deniz Radar'ının kaldırılması çalışmalarıyla birlikte, Filyos projesinde kamulaştırma aynı şekilde devam ediyor. Sedde yapımı ihale edildi. Başbakanlık Kalkınma Ajansı'nca bu bölgede yatırım yapacak firmalarla görüşmeler sürüyor. Açılamaz denilen Saltukova Havaalanı uçuşa açıldı. Yakında THY iç hat seferlerine başlayacak.

DIŞ HATLAR YOĞUNLUK KAZANACAK
THY ve Pegasus Havayolları test çalışmalarını sürdürüyorlar. Dış Hatlarda önümüzdeki baharda büyük yoğunluk bekliyoruz. Zonguldak, Bartın, Karabük kalkınma ajansı kuruldu. Genel Sekreterliğine DPT Uzmanı bölgemizi iyi bilen bir arkadaşımız atanıyor. Bu ajansı çok önemsiyor ve bölgemize çok şeyler katacağına inanıyorum. Devletimiz artık yatırımları merkezden değil yerinde planlayacak ve yatırımcının önünü açacaktır. İlçe ve Belediye Başkanlarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını biliyorum. Onların sorunları bizim sorunlarımızdır. Bu toplantıları belli zaman dilimlerinde devam ettireceğiz. Bu toplantılara İl Genel Meclisi üyelerimizin katılmalarının da faydalı olacağına inanıyorum. Zonguldak'ta sorunları bir bütün içerisinde ele alarak elbirliğiyle çözeceğiz.''

HAZİNEYE DEVREDİLECEK
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da bu tür toplantıların yararına değindiği konuşmasında Ereğli, Öğretmenevi inşaatının devam ettiğini, DDY'ye ait boş arsanın kıymet takdirinin yapılmasından sonra hazineye devredileceğini belirtti. Belediye ve İlçe Başkanlarının toplumsal sorumlulukları olduğunu önceliklerinin toplumu ilgilendiren meseleler olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Müteahhitlerin yüksek kırımlarla aldıkları işleri düzenli yürütemediklerinden dolayı işleri anlaşma şartlarına göre teslim edememekteler. Bunları yeniden düzenleyerek projelerin süratle gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Hizmetlerin gerçekleştirilmesine karşılaşacağımız eksiklikleri tespit ederek yol haritamızı hep birlikte çizeceğiz'' dedi.

BİR DOSYA DAHA
Belediye Başkanları ve AKP İlçe Başkanları da bölgelerindeki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler. Devam eden projelerine kaynak bulmak için dosyalarını Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ile Fazlı Erdoğan'a sundular. Verimli geçtiği bildirilentoplantı 4 saat sürdü.