Ankara'da eylemlerini sürdüren ve hükümet ile yapılan görüşmelerden de sonuç alamayan Tekel işçilerine destek amacıyla Türk-İş, DİSK, Hak-İş, KESK, Memur-Sen ve Kamusen'den oluşan işçi ve memur sendikalarının aldığı karar doğrultusunda çalışanlar, 4 Şubat'ta tüm Türkiye'de 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecekler. Eylem Zonguldak'ta da 6 işçi ve memur sendikası konfederasyonunun öncülüğünde yapılacak.


1 günlük iş bırakma eylemi hakkında bilgi vermek amacıyla Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Merkezi'nde işçi ve memur sendikalarının şube başkan ve yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıda açıklama yapan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, "Ankara'da 6 işçi ve memur sendikaları konfederasyonu başkanlarımızın aldıkları karar gereğince yarın üretimden gelen gücümüzü kullanarak 81 ilde sabah saat 8 ile 17 arasında işe gitmeme hakkımızı kullanacağız. Yine 4 Şubat 2010 tarihinde saat 12'de Madenci Anıtı'nda, Türk-İş, Hak-İş, Disk, Kamusen, Memursen ve Kesk'e bağlı sendikalarımızın ve çalışanlarımızın katılacağı bir basın açıklaması yaparak memur arkadaşlarımızı, işçi arkadaşlarımızı, kamuoyunu, halkımızı bilgilendireceğiz.
Hem Tekel işçisine destek vereceğiz hem de çalışma hayatının önündeki engellerin kaldırılması için birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz" dedi.