Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılı içinde organ bağışı konusunda donör çıkaran hastane ve nakil merkezleriyle ilgili rakamları belli oldu. Yıl içerisinde 97 farklı sağlık kuruluşundan 197 donör çıkarıldı. Buna göre en çok donör 11 ile Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çıkarken, ikinci sırada 8 donör ile Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi geldi. Yine 8 donör ile Konya Numune Hastanesi üçüncü sırada yer alırken, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi çıkardığı 6 donörle dördüncü sırada yer aldı. İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi çıkardıkları 6 donörle beşinci ve altıncı sıraya yerleşirken, Çorum ve Denizli Devlet Hastaneleri çıkardıkları çıkardıkları 5 donörle ilk 8'de yer aldı Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi, Mersin Devlet Hastanesi, Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi çıkardıkları 4 donörle ilk 12'de yer aldı. 13. sırada Özel Hospitalium Çamlıca Hastanesi yer alırken 14. sıradaki Ordu Devlet Hastanesi yıl içerisinde 3 donör çıkardı. Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, Bakırköy Sadi Konak Eğitim Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi ve Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'de 3 donör çıkardı. 16 hastane 2 donör çıkarırken 58 hastane 1 donör çıkarabildi.
Öte yandan 2009 yılında en çok donör çıkaran merkezlerin başında 14 donör ile İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi geldi.
Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 12, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 7, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 6 donör çıkardı.